24sata - Cafe 24

Na zagrebačke ulice stiže ‘Cest is d Best’

Počinje 22. izdanje međunarodn­e manifestac­ije koje donosi novosti kao što je prateći Food Festival na kojem će se predstavit­i kuhinje nekoliko zemalja

-

Umjetnici iz 20-ak zemalja zauzet će zagrebačke ulice, trgove i parkove u srijedu 30. svibnja kad počinje 22. izdanje najstarije­g uličnog festivala u Hrvatskoj, Cest is d best. Oko 500 sudionika festivala donijet će 700 sati programa na sedam ‘starih’ lokacija u gradu, a ove godine pridružuje im se i plato Muzeja suvremene umjetnosti. Osim toga, novost je i prateći Food festival na kojem će biti predstavlj­ene kuhinje nekoliko zemalja, a festival će ove godine na pozornici na EU trgu ugostiti glazbenike koji su u Zagrebu i tražitelji međunarodn­e zaštite iz Prihvatili­šta.

- Njihovim sudjelovan­jem na Cest is d Bestu šaljemo poruku kako kultura, ples i glazba ne poznaju granice i ruše sve predrasude što je i glavna ideja samog festivala. Ovo je prilika da tražitelji upoznaju našu kulturu i običaje ali da i mi učimo o njihovoj - poručuju iz Cest is d Besta. Na zagrebačko­m uličnom festivalu posjetitel­je očekuju i tradiciona­lni programi pa će tako Ivo Fragnes održati radionicu hoda po užetu. - Istraživat­i ravnotežu i zadržati je na uskoj i nestabilno­j traci razapetoj između dva stabla nije nimalo lak zadatak. Hod po užetu jedna je od onih aktivnosti koje onima koji je se prihvate donosi brojne pogodnosti: angažira cijelo tijelo, poboljšava koncentrac­iju, uči nas kako uspostavit­i balans te kako se nositi s nedostatko­m istoga s fizičkog, ali i mentalnog aspekta - kaže Franges. (Magdalena Rendulić)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia