24sata - Cafe 24

BORA TODOROVIĆ

-

Uloga Boba pisala se za njega, a kasnije je rekao kako serija nije imala nikakav značaj za njegovu glumačku karijeru pjesmu. Skladao sam je u taksiju na putu do zračne luke u Dubrovniku - rekao je Borisavlje­vić.

Bora Todorović (83), koji je glumio Slobodana Mihajlović­a Bobu, izjavio je svojedobno kako se uopće ne sjeća te serije.

– ‘Vruć vetar’ nije imao nikakav značaj za moju karijeru, a snimanja se uopće ne sjećam - zaključio je. Todorović je jedini za kojeg se od samog početka znalo da će utjeloviti lik Bobe. Šurdu je trebao igrati Milan Lane Gutović (71), a Figru Danilo Bata Stojković. Siniša Pavić, koji je scenarij napisao po svojem istoimenom romanu, otkrio je da su Samardžić i Todorović za vrijeme snimanja serije znali gladovati i po deset sati pa bi na setu pojeli svaki po samo jedan sendvič. Među ekipom sa seta bilo je strastveni­h nogometnih navijača. Dok su Đorđević i Todorović bili za klub Crvena zvezda, Petrović Čkalja navijao je za Partizan, a Samardžić je bio predsjedni­k Omladinsko­g nogometnog kluba Beograd. Dogovorili su da za vrijeme utakmica ne snimaju pa bi subotama imali trosatnu pauzu. - Odlazili smo na utakmice, ali smo se dogovorili da se ne unosi nervoza ako neki klub izgubi. Takva atmosfera i duh vladali su za vrijeme snimanja - rekao je svojedobno Samardžić i dodao kako su svi poštovali to pravilo.

Deset epizoda serije ‘Vruć vetar’ snimali su osam mjeseci. - Nije lako raditi komediju. Ali atmosfera je bila toliko radna i zdrava. Suradnja s Acom i kolegama glumcima bila je izuzetna. Bio je to divan rad i nisam osjetio osmomjeseč­ne napore - kazao je Samardžić. Dodao je kako je u to vrijeme zbog snimanja serije odbio dvije ponude za filmove. Otkrio je i da su često znali improvizir­ati na setu.

- Scena u kojoj kažem ‘Treba mi dupla kava’ i pritom bacam šešir nastala je spontano - rekao je Samardžić. Smokijevu suprugu Vesnu Surdilović tumačila je Vesna Čipčić (64) koja umalo da nije ni otišla na probno snimanje za izbor glumice jer je isti dan imala gostovanje u kazalištu u Vranju.

- Nazvala me prijatelji­ca i rekla mi da shvatim poziv za probno snimanje ozbiljno jer bih mogla tumačiti glavnu žensku ulogu u seriji – istaknula je tad 25-godišnja glumica i dodala:

- Đorđević se bojao da sam malo ‘prekrupna’. No, kad je vidio snimke, dileme više nije bilo, a ja sam se sa suvišnim kilogramim­a lako izborila - ispričala je Čipić. Prisjetila se svojedobno i zgode iz mesnice u Splitu. - Mesar me je ugledao i počeo vikati: ‘Ajme, Mare, vidi tko nam je došao’. Došla je onda i Mara, pa i ona počela: ‘Ajme, ljudi, vidite tko je ovdje’. Svi su gledali u mene, a mesar koji je do lakta zagrabio u kobasice na kraju mi je darovao sve što je dohvatio - ispričala je glumica. Siniša Pavić otkrio je kako nikad nisu znali hoće li se nedjeljom, kad joj je bio termin na televiziji, serija uopće prikazati jer je emitiranje započelo na dan kad su Josipu Brozu Titu amputirali nogu. Prva epizoda prikazana je 6. siječnja 1980. - Mjesec dana nakon što je prikazana posljednja epizoda, Tito je preminuo - istaknuo je scenarist.

 ??  ?? 4
4
 ??  ?? 3
3
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia