24sata - Cafe 24

Montipajto­novac rasprodao Lisinski

Zadnja prilika da me vidite prije nego što umrem naziv je turneje Johna Cleesa u sklopu koje će čak dva puta nastupiti pred zagrebačko­m publikom

-

Legendarni britanski komičar John Cleese 15. i 17. lipnja stiže pred zagrebačku publiku u Lisinski.

Ulaznice za prvu večer su rasprodane u rekordnom roku pa je suosnivač komičarske grupe Montyja Pythona odlučio produljiti boravak u Zagrebu i ponoviti nastup u sklopu svjetske turneje “Zadnja prilika da me vidite prije nego što umrem”. Komičar se ipak nada da još neće umrijeti, kako je rekao u razgovoru uoči njemačkog dijela turneje. “Imam dobre gene pa se nadam da ću još poživjeti jer mi je sad život zanimljivi­ji i zabavniji nego ikad prije”, rekao je 78-godišnji glumac. Britanski komičar kasnih šezdesetih bio je jedan od osnivača Montyja Pythona, skupine proslavlje­ne serijalom “Leteći cirkus Montyja Pythona” koji se i danas reprizira na televizija­ma diljem svijeta. Osim toga, ista ekipa zaslužna je i za kultne filmove “A sad, nešto sasvim drugačije”, “Monty Python i Sveti gral”, “Brianov život” i “Smisao života Montyja Pythona”. John Cleese kaže kako je došao u godine kada više ne očekuje da će se svidjeti svima, a šali se kako je i puno lakše zaraditi pljesak publike koja mu sada plješće samo zbog toga što diše. Još jedan od razloga zbog kojih je na turneji, kaže, je i skupi razvod od treće supruge kojoj je morao isplatiti 20 milijuna dolara.

- Zbog takvih stvari ostanete bez novca, posebno ako niste planirali cijelog života gomilati bogatstvo - kaže Cleese. (M. Rendulić)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia