24sata - Cafe 24

‘Alicia i James bili su moj prvi izbor’

Film ‘Do dna’ režirao je Wim Wenders, koji kaže da je pri prvom susretu s glavnim glumcima znao da će njima pripasti glavne uloge znanstveni­ce i tajnog agenta

-

Ljubavna priče znanstveni­ce, koja se bavi istraživan­jem oceana, i tajnog agenta glavna je radnja filma “Do dna”. Danielle Flinders i James More slučajno se upoznaju u hotelu u Normandiji, gdje se oboje pripremaju za životne misije, te se u kratko vrijeme koje su zajedno ludo zaljubljuj­u jedno u drugo. Kad dođe trenutak rastanka, doznajemo da James radi za britansku tajnu službu i odlazi u misiju u Somaliju, a da je Danielle biologinja i matematiča­rka koja se sprema na misiju podmornico­m kako bi istražila svoje teorije. Danielle glumi Alicia Vikander (29), a James McAvoy (39) utjelovlju­je lik Jamesa. Film je režirao Wim Wenders (72) koji je oduševljen svojim glavnim glumcima.

- Priča o biranju glumaca je predobra da bi bila istinita. Oboje su bili moj prvi izbor - rekao je redatelj. Wenders kaže da nikad ne uspije pronaći glumce odmah, ali kad se našao s Jamesom i Alicijom na kavi u Londonu, znao je kome će pripasti glavne uloge.

James McAvoy oduševljen je pričom i scenarijem. - To je predivna priča, jedan od najljepših scenarija koje sam dobio u posljednje vrijeme - kazao je McAvoy, koji dodaje da je to predivna ljubavna priča, ali je i puno bolja od toga. Scenarij prema romanu autora J. M. Ledgarda na prvu je oduševio i redatelja kojeg su očarali i likovi. Radi se o dvoje mladih ljudi, objašnjava Wenders, koji se na poseban način brinu o našem planetu.

- Bilo je trenutaka kad je snimanje bilo strašno. Dio u kojem sam u zatvoru, činilo mi se da snimamo cijelu vječnost - opisao je McAvoy i negativnu stranu snimanja. (M. Rendulić)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia