24sata - Cafe 24

Sam glumica, h kiparica

-

to je bio inkubator novih glumaca. Mnogo poznatih splitskih glumaca započelo je svoj put u Titovim mornarima. Glumila sam u predstavam­a splitskog kazališta, s vrhunskim glumcima, režiserima pa sam već kao klinka imala priliku raditi s Radom Šerbedžijo­m, Borisom Dvornikom, Zdravkom Krstulović, Miodragom Krivokapić­em, Darom Vukić... To je bila privilegij­a koja je utjecala na moje kriterije. Pristajete li na sve uloge? Jeste li ikada odbili koju ulogu?

Odbila sam neke uloge koje nisam osjećala kao svoje. Postoje i periodi, stanja u kojima nešto ne želite ili ne možete igrati. Ako ne pristanem to je najčešće zato jer ne vidim motivaciju. Znam da se ne mogu predati ulozi pa odustanem. U Kazalištu Ulysses glumite u Euripidovi­m “Bakhama”. Potiče li Vaša predstava feminizam? Šalje li političku poruku? Recite nešto više o “Bakhama”...

Nevjerojat­no je koliko nam antički tekstovi danas mogu značiti za suočavanje sa suvremenim provalijam­a. Posebno je aktualan s obzirom na regresivne tendencije u našem, ali i mnogim drugim društvima kad su u pitanju žene i njihova stečena prava. Bavimo se ženskim principom kroz drastične motive teksta.

Kako provodite slobodno vrijeme, ako ga imate?

Nemam ga previše. Ali idealan odmor za mene ne postoji bez mora. Prošlo ljeto sam uspjela biti duže nego inače u jednoj predivnoj hvarskoj uvali Medvidini. Vrlo brzo se regenerira­m.

 ??  ??
 ??  ?? Senka Bulić na probi predstavi ‘Bakhe’ s kojom će debitirati u Kazalištu Ulysses na Brijunima
Senka Bulić na probi predstavi ‘Bakhe’ s kojom će debitirati u Kazalištu Ulysses na Brijunima
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia