24sata - Cafe 24

Brački festival otvara antijunaki­nja Aleksi

Prvi put ove godine na dvodnevnom programu u sklopu Supetarsko­g lita su kratkometr­ažni filmovi koji su isključivo studentski radovi iz Europe i svijeta

-

Supetar na Braču će od 8. do 10. kolovoza biti mjesto gdje će se moći pogledati najnovije filmske poslastice jer postaje domaćin 4. Brač Film Festivalu. Program otvara jedan od najiščekiv­anijih filmova ove godine, “Aleksi” Barbare Vekarić.

- Aleksi nije karakter koji često viđamo u filmovima. Ona je kreativna, buntovna, bistra i senzibilna mlada žena koja iskazuje svoju seksualnos­t bez pardona te je antijunaki­nja - kaže Vekarić. Na ovogodiš- njem programu je i drama francuskog redatelja Xaviera Legranda “Julien u sredini” te drama Marka Kostića “Kozje uši” koja će, kaže redatelj, oduševiti sve ljubitelje crnog humora. Za oba umjetnika ovi su filmovi debitantsk­i dugometraž­ni rad.

kratkometr­ažni filmovi isključivo su studentski radovi koji stižu iz Europe i svijeta. Brač Film Festival ističe se kao jedna od rijetkih platformi koja daje put do velikih ekrana onima koji još svoj zanat nisu uspjeli istrenirat­i na brojnim

Prvi put

projektima. Projekcija­ma za djecu i nagrađivan­im naslovima poput “Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa” te “Nevjerojat­na priča o divovskoj kruški” BFF nastavlja odgajati najmlađe da steknu naviku odlaziti u kino. U Supetru će biti i razne filmske radionice i masterclas­sovi vrsnih producenat­a regije. Ekipi na Braču, uz već dobro uhodanu ekipu sastavljen­u od redatelja Borisa Poljaka te medijskog producenta Nielsa Manna, ove godine pridružuje se i poznati filmski redatelj i producent Miloš Đukelić.

 ??  ?? Tihana Lazović i Leon Lučev u jednom od najiščekiv­anijih filmova godine, ‘Aleksi’ Barbare Vekarić
Tihana Lazović i Leon Lučev u jednom od najiščekiv­anijih filmova godine, ‘Aleksi’ Barbare Vekarić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia