24sata - Cafe 24

‘Nije mi problem kad dijete gleda u mobitel da bi nešto pojelo...’

Glumica se ne boji izreći svoje mišljenje na društvenim mrežama jer smatra da je to takav oblik života. To će činiti i dalje jer se nikad nije bojala nečeg ili šutjela

- Piše: KARLA RUMORA

Hrvatska glumica i scenaristi­ca Jelena Veljača ( 37) s obitelji se preselila u Beograd gdje radi na novom projektu, seriji “Pogrešan čovjek”, koju od jeseni gledamo na RTL-u.

Otkrila nam je kako je prihvatila novi grad, detalje iz privatnog života, ali i planira li se uskoro vratiti na male ekrane kao glumica. Scenaristi­ca ste i kreativna producenti­ca nove dramske serije “Pogrešan čovjek” koja se ovih dana počela snimati u studijima na beogradsko­j periferiji. Napreduje li sve kako ste i zamislili?

Zasad sve ide glatko. Ekipa je sjajna, studio fantastiča­n, a lokacija studija isto tako, na obali Dunava. Nadam se da će i rezultat biti jednako dobar.

Serija prati priču samohrane majke šesnaestog­odišnje tinejdžerk­e koja mora prevladati svoj najveći strah i traumu kako bi se suočila s davno zaboravlje­nim ocem svoje kćeri, čovjekom za kojega vjeruje da ju je silovao prije 16 godina. On je jedini koji može spasiti život njezinu djetetu.... Kako ste došli na ideju o ovako intrigantn­om scenariju?

Taj proces je uvijek čudan. Ni meni samoj do kraja nije jasan. Mislim da sam tragala za zaprekom koja je dovoljno velika da pobijedi ljubav... i za razlogom da neka žena mora progutati ponos i strah te prijeći tu zapreku. Postavila sam si pitanje: što bi se tako strašno moglo dogoditi između dvoje ljudi i što bi to moglo pobijediti na kraju priče...

Izjavili ste da vjerujete u velike ljubavi, a ne prosječne. Je li vas neki roman ili priča posebno inspiriral­a za novu seriju?

Nije. Majke znaju koliko nas majčinstvo ograničava u čitanju i gledanju televizije. Iako, naš redatelj Goran Rukavina, s kojim mi je posebno drago što surađujem, rekao mi je da je prepoznao utjecaj serije “Big Little Lies”, u koju smo se oboje zaljubili. Obožavam tu seriju.

Osjećate li velik pritisak zbog ovog projekta s obzirom na to da je riječ o suradnji Hrvatske i Srbije?

Ne, ali mislim da sam ja malo i baždarena na velik poslovni pritisak. Televizija je okrutan posao, ali na trenutke zna biti najljepši na svijetu. Zašto baš Ivana Roščić igra vašu glavnu junakinju Leu? Što je presudilo?

Ivana. Njezina specifična energija. Neka tuga koju nosi sa sobom. Ta nostalgija u glasu, bijela put, gusta kosa koja je zatvara poput štita. Jednostavn­o, izgleda kao Lea. Kasting je magičan dio procesa. Umišljam si da ga dobro radim. Često mislim na glumce godinama prije nego što se dogodi prava uloga za njih.

Koji vam je lik još osobito drag a da nam smijete otkriti i zašto?

Mitar, kojeg igra srpski glumac Branislav Lečić. Pisan je po uzoru na lik Roberta Redforda u ‘Mojoj Africi’. Ultimativn­i je frajer. Frajer iz mojih snova. Inženjer, vuk samotnjak, čovjek od malo riječi, bolno lojalan... i cijeli život čeka tu jednu ženu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia