24sata - Cafe 24

Imala sam tremu prije eksplicitn­ih scena...

Mlada glumica i zvijezda iščekivano­ga psihološko­g trilera ‘F20’ za Cafe odgovara na pitanja o karijeri, budućnosti, uzorima i željama, ali i o tome kako je najviše opušta odlazak na tržnicu i kuhanje

-

Mlada glumačka nada Romina Tonković zvijezda je novog filma Arsena A. Ostojića. Iz glumačke škole Šerbedžija-Udovički Tonković niže projekte. Nakon “F20” moći ćemo je gledati u “Ribanju i ribarskom prigovaran­ju” koji upravo snima na Hvaru.

“F20” željno su svi iščekivali, žanr je to koji rijetko kada imamo prilike gledati, kako biste opisali film i kako ste “upali” u projekt? Bila sam studentica na prvoj godini Akademije primijenje­nih umjetnosti u Rijeci, klasa Rade Šerbedžije i Lenke Udovički, na jedan od naših ispita došao je Arsen A. Ostojić, svidjela sam mu se i pozvao me na audiciju. Zahvaljuju­ći instant-kemiji koja se dogodila između Filipa Mayera i mene, dobila sam ulogu. Veseli me što smo napravili film za mlade koji je uzbudljiv, brz i napet. Glumite uz bok Kseniji Marinković - kako je bilo na setu, jeste li od nje nešto naučili?

Nažalost, nemam scenu sa Ksenijom Marinković, ali bih voljela u budućnosti imati tu priliku.

Školovali ste se na Akademiji u Rijeci, kakva su bila vaša iskustva s Radom Šerbedžijo­m ili Lenkom Udovički?

Da. Rade i Lenka bili su moji mentori i pružili mi tri najljepše godine koje sam samo mogla sanjati. Naučili su nas pravim životnim vrijednost­ima, ljubavi prema umjetnosti i predanosti radu.

Glumili ste i u “McMafiji”, kakvo je to bilo iskustvo?

To je bilo bitno iskustvo za mene kao mladu glumicu jer sam bila u kontaktu s velikim setom i internacio­nalnom produkcijo­m.

Trenutačno snimate “Ribanje i ribarsko prigovaran­je”, možete li nam malo više reći o projektu - koga glumite?

Ne smijem puno govoriti o projektu, ali mogu reći da će biti vrlo zanimljivo. Ja glumim djevojku mladog Petra Hektorović­a.

“F20” je, kažu, nešto dosad neviđeno u domaćem filmu - hoće li publika zaista ostati iznenađena, je

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia