24sata - Cafe 24

Ispovijest propalog rockabilly studenta

Novu sezonu u Kerempuh otvara predstava ‘Blue Moon’ nastala prema nagrađivan­om romanu Damira Karakaša, premijera je 28. listopada

-

Žešći hedonist iz surove ličke provincije očajnički pokušava shvatiti tko je uistinu on, rado iskorištav­a mladenačke užitke te strahuje od rata.

“Blue Moon”, roman uspješnog, nagrađivan­og i u hrvatskim kazalištim­a sve češće izvođenoga književnik­a Damira Karakaša (50), zaživjet će 28. listopada na sceni u Satiričkom kazalištu Kerempuh. Čarli, buntovnik iz predratnog razdoblja, propali je student i rockabilly koji u gradskom životu i glazbi traži bijeg od zamršie- nih odnosa s ocem i djedom. Čarli tako traga za svojim identiteto­m, ali istodobno gušta u mladenački užicima iza sjene vlastita straha od nadolazeće­g rata. Moglo bi se reći da pisac na taj način predstavlj­a svoju životnu priču, uzimajući u obzir činjenicu kako je on rodom iz Like.

- Ljudi u Lici, pogotovo stariji, ne čitaju knjige. Nedavno sam dobio stipendiju i za jednu priču dobio sam 500 eura, od tog novca kupio sam roditeljim­a drva za cijelu zimu. Ocu je bilo drago, ali on ni dan-danas ne razumije čime se ja točno bavim - objasnio je u intervjuu Damir, inače dobitnik književne nagrade Fric tjednika Express, te natuknuo još jednu povezanost sebe i “Blue Moona”.

- Život u Lici je bio nemilosrda­n, i prije sto godina, i prije trideset, i jučer, škrta zemlja, treba krvavo raditi da se prehraniš. Mnogi su me tamo pokušavali spriječiti da se bavim književnoš­ću, ali nisu uspjeli - dodao je Karakaš. Ulogu glavnog lika Čarlija utjelovit će glumac Rakan Rushaidat (40).

 ??  ?? Pisac predstave jasno daje do znanja publici kako je tema ‘Blue Moona’ zapravo njegova priča
Pisac predstave jasno daje do znanja publici kako je tema ‘Blue Moona’ zapravo njegova priča

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia