24sata - Cafe 24

Bez ‘kralja popa’ ne bi postao pjevač

Američki R&B pjevač prvi put dolazi u Hrvatsku, u zagrebačku Arenu, 27. listopada, nastupit će na bini velikoj 20 metara

-

Kad sam imao samo četiri godine, vidio sam Michaela Jacksona kako se povezuje s publikom i kako ga ljudi jednostavn­o obožavaju, rekao je u intervjuu američki R&B pjevač Jason Derulo (29). Pravog imena Jason Joel Desrouleau­x, rođen je na Floridi, a njegovi roditelji oboje su podrijetlo­m s Haitija. Pohađao je umjetničku školu te su ga zapazili kao tinejdžera kada je počeo pisati pjesme.

- Od tog trenutka više mi ništa nije bilo isto, tada sam znao što ću biti kada odrastem. Da nije bilo Jacksona, mene danas ne bi bilo ovdje. On je bio moja inspiracij­a - obja- snio je. Da mu je “kralj popa” bio uzor, vidi se po njegovim plesnim sposobnost­ima. Na pozornici, ali i u glazbenim spotovima, često koristi plesne korake kakve je imao i Michael Jackson, samo prilagođen­e za noviju generaciju. - Već sam s osam godina napisao pjesmu koja je imala smisla, a s četiri sam prvi put zapjevao

- izjavio je Derulo.

Osim Jacksona, na njega su još utjecali Elvis Presley, Madonna, Prince, Usher i Justin Timberlake. Jason još proizvodi pop i hiphop glazbu, a glazbeni stručnjaci prozvali su ga “dvoglazben­im modelom pjevača”.

- On ima pozitivnu romantičnu i plesnu osobnost. Odlično je uspio spojiti te dvije različite vrste u jednoga glazbenika, jednu osobu i to dozira točno onoliko da publici ne dojadi nijedna njegova strana - objasnili su. U Areni će nastupiti na pozornici velikoj 20 metara te željno iščekuje susret s hrvatskom publikom. (rš)

 ??  ?? S četiri godine prvi put je zapjevao, a s osam je napisaosmi­slenu pjesmu
S četiri godine prvi put je zapjevao, a s osam je napisaosmi­slenu pjesmu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia