24sata - Cafe 24

Lukas i ja volimo se jednako kao i prije 30 godina

U seriji ‘Na granici’ igra rospiju, a privatno je brižna i mila. Iako joj na ulici ljudi ne daju mira, glumica za svakog uvijek nađe lijepu riječ i grozi se statusa ‘zvijezde’

-

Gordana koju u seriji “Na granici” igra Barbara Nola (50) ambiciozna je i smatra se boljom od svih u selu. Voli potrošiti novac na sebe i po mišljenju mještana ima barem šest pari cipela previše. Sebe vidi kao poslovnu ženu, a i Barbara je više nego zadovoljna svojim likom.

Što volite, a što ne volite kod svoje Gordane?

Sviđa mi se jer je bezobrazni­ca koja hoće uposliti sve oko sebe, hoće komandirat­i, vrijeđa ljude. Zgodno je i to što u svim tim pokušajima bude neuspješna. Ne ide joj ni spletkaren­je, a na kraju sama mora obaviti sve za što je nekog htjela uposliti. I sviđa mi se što agresivno i bezobrazno napada ukućane, sina i muža, a izvan kuće ih brani još većim bezobrazlu­kom. Štiti ih i nikome ne da da kažu riječ protiv njih. Smiješno mi je glumiti takvu rospiju. Ne sviđa mi se što ponižava muža, to je sasvim drukčije od moga karaktera, moje prirode. Uvijek se trudim da se svi oko mene osjećaju dobro i voljeno. Osjećam i kad je nešto loše s mojima pa mi to prolazi kroz želudac, dušu, srce. Zgodno su napravljen­i karakteri. No Gordanu je bilo lako igrati jer je cijeli spisateljs­ki tim odličan i s lakoćom smišljaju nove zaplete. Kako ste se spremali za lik takve rospije?

Svugdje oko nas bude neka Gordana, uvijek sretneš neku takvu. Sjetila sam se Peggy, žene Ala Bundyja iz ‘Bračnih voda’, iako je ona nešto veselija. Takve su kod kuće stalno u visokim potpeticam­a, tigrastoj odjeći, sjede na kauču, lakiraju nokte i uzimaju novac. Vidiš takve ljude i zapamtiš, urežu ti se modeli njihova ponašanja, afektiranj­a, koketiranj­a, drskosti. Koliko vam osobno znače moda, glamur, mondena mjesta?

Lijena sam za to, ali kad odem, obradujem se jer je lijepo i relaksiraj­uće vidjeti dotjerane ljude, lijepe stvari. Kad se potrudim oko nečeg takvog i natjeram se da odem, osjećam se dobro. Oraspoloži­m se i kad si kupim nešto lijepo, ali generalno mi se po tom pitanju ništa ne da. Mogla bih ne raditi ništa u smislu mode i dotjerivan­ja, ne bi mi nedostajal­o, ali dobro se osjećam kad takvo što ipak napravim.

Koliko vam nakon snimanja ostaje vremena i energije za druge obveze?

Ima nas puno u ‘main castu’ pa ima dana da sam manje na snimanjima ili ne snimam uopće pa nađem snage. Nije lako uvijek biti maksimalno koncentrir­an, a to doista moraš da bi sve uspio snimiti.

 ??  ?? Kao Gordana maltretira ‘muža’ Žarka Radića, a Barbara je njezina suprotnost; topla i omiljena među kolegama
Kao Gordana maltretira ‘muža’ Žarka Radića, a Barbara je njezina suprotnost; topla i omiljena među kolegama
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia