24sata - Cafe 24

MALEKA JE OPSJEO FREDDIEJEV DUH...

U filmu ‘Bohemian Rhapsody’ glumac se toliko uživio u lik glavnog queenovca da su se mnogi kolege na setu ‘prestrašil­i’ koliko je dobro ‘skinuo’ pjevača

-

Ne želite imitirati Freddieja, samo pokušavate shvatiti zašto je radio to što je radio i način na koji je to uspijevao, rekao je američki glumac Rami Malek (37).

On je utjelovio legendarno­g pjevača Queen u novom filmu “Bohemian Rhapsody” koji je stigao u domaća kina. Film je priča o ljubavi, boli, prihvaćanj­u i slavljenju Freddiejev­a talenta i legendarno­g rock benda, koji je svojom glazbom i specifični­m nastupima prekršio sva pravila tadašnje scene. Ovo je priča i o cijelom životnom razdoblju Mercuryja, od njegove anonimnost­i pa do svjetske slave.

- Koreografi koji su radili sa mnom nisu me mogli naučiti svim pokretima, zato sam morao angažirati osobne trenere plesa kako bih svladao lika kao što je Freddie - objasnio je Malek.

kolega sa snimanja, Rami se potpuno uživio u ulogu slavnog pjevača da su se mnogi čak i uplašili koliko glumac i izgledom i ponašanjem sliči Freddieju.

- Ne, to nije bio Rami, on je nestao. Kad su se kame-

Prema riječima

re upalile, došao je Freddie osobno i obraćao nam se kroz njegovo tijelo. Takav je osjećaj bio, stvarno je dao i više od cijelog sebe za tu ulogu - komentiral­i su njegovi zaprepašte­ni kolege i kolegice.

- Tijekom snimanja isprobao sam 50-ak kostima, plesao sam u visokim potpeticam­a, trčao i skakao. Jednom riječju, morao sam se stopiti s likom koji sam glumio - izjavio je svojedobno Remi. Gwilym Lee (34) igra ulogu gitarista Briana Maya, Ben Hardy (27) igra bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello (35) nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je ljubav njegova života, igra Lucy Boynton (24), a u filmu se pojavljuje i Mike Myers (55).

 ??  ?? Freddieja je zamalo trebao glumiti Sacha Baron Cohen, no odustali su jer im je bio prekomičan
Freddieja je zamalo trebao glumiti Sacha Baron Cohen, no odustali su jer im je bio prekomičan
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia