24sata - Cafe 24

Film je bio paravan za pranje novca?

‘Bitka svih bitaka’ govori o japanskom bombardira­nju Chongqinga tijekom Drugoga svjetskog rata. Glavnu ulogu ima Bruce Willis, a producent je Mel Gibson

-

Bili smo suočeni s velikim brojem financijsk­ih poteškoća kako bismo produciral­i film, ali nikakvog pranja novca nije bilo, rekao je izvršni producent ratnog filma Wang Ding.

Film “Bitka svih bitaka” govori o japanskom bombardira­nju grada Chongqinga tijekom Drugoga svjetskog rata. Glavnu ulogu zapovjedni­ka američkih zračnih snaga ima Bruce Willis (63). Film je nastao u suradnji s kineskim producenti­ma Yangom Butingom i Jain-Xaing Shiom te američkim glumcem i producento­m Melom Gibsonom (62). Troškovi proizvodnj­e bili su oko 143 milijuna kuna, a kineske vlasti optužile su ih da su “muljali” s porezom i novcem. - Uočili smo nepravilno­sti u ugovorima za glumce, što je neobično jer su se iznosi njihovih honorara unaprijed morali dogovoriti - rekli su iz nadležnih tijela vlasti. Riječ je o dvostrukim ugovorima, tzv. yingyang ugovori, za jedan posao koji se koriste za skrivanje prihoda.

- Sve se više u filmskoj industriji pojavljuje sumnjiva praksa koja ugrožava ‘zdravlje i ekologiju filmske i televizijs­ke industrije’, a to će jednog dana eskalirati i svi će odjednom biti u čudu - objasnili su. Ipak, financijsk­i i pravni problemi nisu spriječili da se film dovrši. U hrvatska kina došao je 6. prosinca. Cijeli film snimali su u Kini. Osim Willisa i Gibsona u filmu glume Nicholas Tse (38), Adrien Brody (45) i Fan Bingbing (37), najpoznati­ja kineska glumica koja je ovog ljeta nestala na tri mjeseca jer je utajila porez za što ju je država službeno optužila. (R. Ščuric)

 ??  ?? Film su snimali u Kini, a uz Brucea Willisa glumi Fan Bingbing koju je država optužila za utaju poreza
Film su snimali u Kini, a uz Brucea Willisa glumi Fan Bingbing koju je država optužila za utaju poreza
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia