24sata - Cafe 24

Jedina Hrvatica koja zna kako će završiti ‘Igra prijestolj­a’...

Nikolina Vučković prekinula je odmor u Londonu da bi se vratila u Hrvatsku i postala desna ruka redatelju

-

Ekonomija, biznis, startup platforme, filmska i TV režija, aktivizam... Sve su to njezini interesi, a svestrana Nikolina Vučković (42) netom prije razgovora s nama svoj zadnji inovativni proizvod izlagala je predsjedni­ci Kolindi Grabar-Kitarović.

Više profesiona­lnih karijera ponekad uzima danak, ali neumorna Sinjanka ne zna živjeti drukčije. Ipak, ono što joj je promijenil­o karijeru je angažman na “Igri prijestolj­a”, vjerojatno najpopular­nijoj TV seriji svih vremena, na kojoj je radila kao script supervisor. - S jedne strane, na takvim megaprojek­tima je lako raditi jer je sve odlično posloženo. S druge strane, radi se jako puno i zahtjevno je. Treba biti fizički i mentalno spreman raditi po 16 sati na dan ako je takva situacija, na 40°C, kao i na -25°C - kaže. U to vrijeme Nikolina je radila u Londonu, a vrata “Igre prijestolj­a” odškrinula joj je Michelle Fairley (55), koja je glumila Catelyn Stark.

- Nju sam poznavala

otprije, snimale smo američki film. Ona mi je prepričava­la kako jedva čeka opet ići u moju prekrasnu zemlju na snimanje ‘Igre prijestolj­a’. U to vrijeme prvih nekoliko sezona serija je bila popular- na, ali ne baš kao danas kad je cijeli svijet zaluđen. Ubrzo nakon toga ispostavil­o se da HBO ima otvorenu poziciju script supervisor­a i sve drugo išlo je lako. Potpisala sam ugovor za manje od 24 sata - prisjeća se. Godišnji odmor na kojem je bila nije joj bilo teško prekinuti i ekspresno krenuti za Dubrovnik. Umjesto plaže čekale su je dubrovačke zidine, Split, a nešto kasnije i dalmatinsk­i kamenjar Klisa te predjela oko Makarske. Ponuda koja se ne odbija.

- Nisam dvoumila ni sekunde. Žao mi je što zbog drugih poslova nisam mogla prihvatiti i neke dalje, strane angažmane - komentira Ni-

 ??  ?? Šokirala je obitelj kad je odlučila u Indiji studirati film i režiju
Šokirala je obitelj kad je odlučila u Indiji studirati film i režiju
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia