24sata - Cafe 24

Karlova mačka u oporuci će dobiti oko milijardu kuna

-

Ovo je sad moja maca. Neću ti je vratiti, rekao je Karl Lagerfeld 2011. godine prijatelju Baptistu Giabaconij­u koji mu je povjerio na čuvanje svoju macu Choupette.

U dva tjedna, koliko je maca bila kod njega, Karl se potpuno zaljubio u nju.

- Mi komunicira­mo pogledima. Da mi zakoni to dopuštaju, oženio bih se za nju - rekao je jednom prilikom Karl. A sad, kad Lagerfelda više nema, maca je postala prvi kandidat za nasljeđiva­nje njegova golemog bogatstva. Procjenjuj­e se kako je dizajner iza sebe ostavio oko milijardu kuna, a maca će dobiti dio toga kolača. Njemački zakoni dopuštaju da životinje naslijede bogatstvo svojih vlasnika, a Lagerfeld je priznao kako je maca u njegovoj oporuci. - Bit će dovoljno za sve. Naravno da dio ide i mojoj voljenoj Choupette - rekao je u jednom od zadnjih intervjua Karl. Glavna konkurenci­ja za dobivanje nasljedstv­a Choupette je Lagerfeldo­vo kumče, Hudson Kroenig (11). Ali nije to obična mačka, ima ona neke svoje prohtjeve. Tjedna manikura, privatni šofer, osobni kuhar, dvije sluškinje... Samo su neke od stvari na koje se maca naviknula.

- Ona nikad ne smije biti sama. Jedna sluškinja je uvijek uz nju. - objasnio je Karl sve obaveze macinih sluškinja. Također, macu je sterilizir­ao te maca od tog trenutka mrzi druge životinje i djecu. Britanski mediji su potvrdili kako je kralj mode preminuo od raka gušterače.

- Dugo se borio, ali nikada nije volio pričati o tome - rekli su bliski prijatelji.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia