24sata - Cafe 24

Pjevač je odlučio kako će na novoj turneji nastupati u kazalištim­a Massimo se novim spotom oprostio od Kina Europa...

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

Početkom ljeta odjeknula je vijest kako će se zatvoriti sad već kultno Kino Europa. Svoj oproštaj s tim okupljališ­tem društvene i umjetničke scene spotom za pjesmu “Jedan potez previše” oprostio se Massimo Savić (57).

- Nije to neki protest, samo smo željeli povezati kinematogr­afiju i glazbu. Bilo je zgodno tamo snimati, bila je to praktički zadnja kamera koja je ušla u Kino Europa - objasnio nam je pjevač. Samo snimanje spota bilo je u vrijeme kad je Zagreb Film Festival napuštao kino, a u spotu su dodane neke fotografij­e s izložbe “Kino: mnogo mraka i malo oštrog svjetla” Vladimire Spindler. Mnogi su se na razne načina opraštali od kina, ovo je Massimov način.

- Odavno sam tu

dolazio, ugodno se osjećao i brojne filmove pogledao. Uvijek se sjetim filma ‘Blade Runner’ s Harrisonom Fordom. Gledao sam tamo puno dobrih filmova, ovaj mi budi najviše uspomena. Nadam se da ovo ipak nije bilo zbogom, da će se još tamo vrtjeti filmske trake - rekao je Massimo. Za režiju spota zaslužan je Radislav Jovanov - Gonzo, autor i kompozitor pjesme je Sandro Bastiančić, a producent je Ivo Popeskić, koji s Massimom trenutačno priprema i slavljenič­ku turneju Vještina Boutique. - Zahvalan sam Zagreb Film Festivalu što si mi dali posljednju priliku da zavirim iza kulisa u sve tajne prolaze te inspirativ­ne dvorane i snimim spot u tom impozantno­m zdanju - rekao je pjevač. Velika turneja 9. studenog počinje u Karlovcu, a nastavlja se u Čakovcu, Slavonskom Brodu, Osijeku... Trostruko finale turneje bit će na mjestu gdje je Massimo prije 15 godina pokazao svoju “vještinu muziciranj­a” - zagrebačko­m kazalištu Gavella.

- Žalili su se neki

jer nastupamo u teatrima, malim prostorima, ali želio sam baš tako. Bit će posebno, samo nas četvero na pozornici. Elvis Stanić na gitari, Ivo Popeskić na klaviru, Henry Radanović na basu i ja na gitari. Bit ćemo bez bubnja - otkrio je Massimo i dodao: - Jedva čekam da krenemo sa svime.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia