24sata - Cafe 24

Špijunska priča o ljubavi i komunizmu

Češki HBO na male ekrane donosi seriju ‘Spavači’ koja prati pad komunizma 1989. godine te mladu Marie koja pokušava pronaći nestalog supruga

-

Oduševljen­i smo što imamo jak tim ispred i iza kamere kako bismo mogli oživjeti ovu špijunsku priču, izjavio je izvršni potpredsje­dnik za HBO Europe Antony Root.

Root je predstavio češku seriju “Spavači” koju su snimali u Pragu, a prati političku scenu osamdeseti­h godina prošlog stoljeća. Godina je 1989. Sovjetski Savez se raspada. Nakon 12 godina izgnanstva u Londonu Marie (Tatiana Pauhofová) i Viktor (Martin Mysicka) vraćaju se u Prag. Vjeruju da će promjena u zraku uskoro doći i onamo. Ali umjesto toga Viktor nestaje bez traga. - Serija je postavljen­a u središnjem trenutku u srednjoeur­opskoj povijesti, a Ondrejev scenarij također ima zapanjujuć­u važnost u današnjoj globalnoj političkoj klimi - komentirao je Root scenarij, kojeg je napisao Ondrej Gabriel.

- Pričanje špijunske

priče sa stajališta žene ovu seriju čini još fascinantn­ijom dramom za nas, a vjerujemo kako će se svidjeti i publici - izjavila je Tereza Polachova, urednica češkog HBO-a, koja je posebno fasciniran­a pričom iz Marijinom kuta. U seriji još glume Kristýna Podzimková, Tatiana Pauhofová, Jan Vlasák i David Nykl.

- Ta 1989. bila je jako bitna godina jer je došlo do pada komunizma, što je značilo promjenu za sve - priča Nykl poznat po ulozi u seriji “Arrow”. Prvu sezonu serije “Spavači” možete gledati na malim ekranima, a zasad se ne zna kad će stići druga sezona. Jedino je poznato da su dijelove serije snimali u Londonu.

 ??  ?? Prvu sezonu snimali su u
Pragu, a drugu će snimati u Londonu
Prvu sezonu snimali su u Pragu, a drugu će snimati u Londonu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia