24sata - Cafe 24

VAŽNIJE POLOVICE

-

Premijera predstave “Važnije polovice” autorica Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović, u režiji Paole Slavice, bit će 27. studenoga u Polukružno­j dvorani &TD-a, s početkom u 20 sati. Predstava je nastala u suradnji nezavisne umjetničke organizaci­je Teatar Mašina igre i Teatra &TD. Riječ je o duo drami koja se bavi generacijo­m popularno nazvanom “milenijalc­i”.

MARLENE DIETRICH U sklopu ciklusa “Kino kao nekad - Marlene Dietrich” u Kinoteci se prikazuju filmovi njemačko-američke glumice i pjevačice. Prvi je “Kismet” redatelja Williama Dieterlea, kojega gledamo 26. studenoga. Već sljedeći dan na programu je “Suđenju u Nürnbergu” Stanleya Kramera, a treći i četvrti dan mogu se pogledati filmovi “Svjedok optužbe” i “Anđeo”.

URBAN U TVORNICI Ogroman interes za svirku 7. prosinca potvrđuje da je Urbanov predbožićn­i koncert u Tvornici već postao svojevrsna tradicija. Zbog velikog zanimanja dodan je još jedan nastup – u petak, 6. prosinca. 17. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL Festival angažirano­g autorskog filma bit će u Zagrebu od 1. do 8. prosinca i u Rijeci od 6. do 8. prosinca. Prikazat će se djela redatelja poput Pedra Coste, Céline Sciamme, Sergeja Loznice, Madsa Bruggera, Patricia Guzmána te djela svjetskih filmaša Pietra Marcella, Olivera Laxea, Shengze Zhu, Ivana Salatića i Ivana Markovića.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia