24sata - Cafe 24

Šprajc: U bolnicu idući put želim samo na kavu

Prije šest godina voditelja su u bolnici zadržali dva tjedna, no sad bi trebao, kaže njegova supruga Lidija, ići kući puno ranije

- Piše: LUCIJA PTIČAR

Urednik i voditelj “RTL Direkta” Zoran Šprajc (51) doživio je srčani udar. Od nemilog događaja oporavlja se u zagrebačko­j bolnici Dubrava, no uskoro bi trebao na kućnu njegu.

- Zoran je odlično. Svaki dan je sve bolje i bolje. Trebao bi ići kući najkasnije u petak - kratko i s olakšanjem nam je otkrila njegova supruga Lidija, koja će ga paziti kad izađe iz bolnice. Par je u braku dva desetljeća. Šprajc se svojim fanovima obratio putem društvene mreže.

- Nitko normalan

ne voli bolnice, ali ja nisam od tih, pa nekako baš volim obići svoju bolnicu. Drag mi je Odjel intenzivne njege na kardiologi­ji. Uvijek me zanima što ima novoga, kako napreduju s tehnologij­ama, metodama, materijali­ma, volim popričati s osobljem - napisao je. Dodao je da nije mogao odoljeti i ne iskoristit­i priliku zadržati se u tom društvu.

- Evo kao što pokazuju brojke na monitoru, takva je to ekipa da i najveću budalu uspije dovesti u red - našalio se. Kako doznajemo, po drugi put ugradili su mu stent. U bolnici je tad bio dva tjedna i 2013. kad je doživio blagi srčani udar. Te godine Šprajc se bio požalio kako su srčani problemi produkt stresa i nagomilano­g umora. Posljednji­h nekoliko godina osjetio je, kako je rekao, bolove u grudima. - Nikad, baš nikad nemojte misliti da ste pametniji od svog tijela. I kad vam ono kaže dosta, vjerujte mu da je uistinu dosta - rekao je. Voditelj je istaknuo kako bi u bolnicu idući put radije navratio samo na kavu. Te 2013. poslušao je svoje tijelo i prvo čega se odrekao bile su cigarete.

- Tek sam sad zbrojio. 40-ti dan bez cigarete. Ušteda 2000 kn. Trebali bi takve stvari stavljat’ na kutije od cigareta, a ne ona upozorenja o impotencij­i i raku pluća. Npr.: ‘Nepušenjem uštedite ratu kredita za auto’ i slično’ - napisao je na svom početkom siječnja 2014. Šprajc se borio i s viškom kilograma i krenuo se obračunati u teretani pa se prije samo nekoliko dana na društvenim mrežama pohvalio treningom u teretani.

- Neka vas ne zavara

ovaj usiljeni osmijeh. Gluteusi i lože vrište od boli, a ni ova mrlja na majici nije od kave - napisao je prošli tjedan Šprajc. Obožavatel­ji su ga podržali u njegovoj borbi s viškom kilograma, a sad mu žele brz oporavak.

 ??  ?? Iako se oporavlja, kaže, da voli posjetiti svoju bolnicu u Dubravi
Iako se oporavlja, kaže, da voli posjetiti svoju bolnicu u Dubravi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia