24sata - Cafe 24

NAKON FILMA STIŽE SERIJA ‘GENERAL’

- Piše: ASTRID ČADA

Uzbuđen sam, bilo je zabavno snimati ovu seriju i jedva čekam da je drugi pogledaju, izjavio je britanski glumac Henry Cavill (36), kojeg od 20. prosinca gledamo u seriji “The Witcher”.

Netflixova ekranizaci­ja popularnog fantasy serijala knjiga i videoigara “The Witcher” snimljena je prema knjigama poljskog pisca Andrzeja Sapowskog “Geralt of Rivia”. Riječ je o lovcu na čudovišta koji ima nadnaravne moći, a glavnu ulogu, Geralta od

Rivije, igra upravo Cavill. Prva sezona bavit će se radnjom iz prvih dviju knjiga, “The Last Wish” i “Sword of Destiny”, te ima osam epizoda. Također, zanimljivo je kako su seriju snimali u istočnoj Europi, točnije u Poljskoj, a neke dijelove snimali su i u Budimpešti.

- Nisam još imala

ni gotov scenarij, a znala sam da želim Cavilla u glavnoj ulozi. Mislim da je odlično odradio zadatak i jedva čekam da sve snimimo do kraja - izjavila je redateljic­a Lauren Schmidt Hissrich te obožavatel­jima serijala obećala da će epizode biti bogate kako akcijom, tako i likovima i pričom, odnosno da neće zastajkiva­ti u pola sezone. Uz Geralta glume i Ciri (Freya Allan), Jaskie (Joey Batey), Tissaia (MyAnna Buring), Filavandre­l (Tom Canton) i Yennefer (Anya Chalotra). Iako je u tijeku snimanje druge sezone serije, zasad se ne zna kad je premijera. - Vraćamo se i u drugoj sezoni. Jako sam uzbuđena zbog Cirijina putovanja. Ona ima toliko toga pokazati - izjavila je Freya Allan (18). Seriju “The Witcher” pratite od 20. prosinca na Netflixu.

Od ponedjeljk­a, 9. prosinca na HRT1 u 21 sat počinje serija “General”, biografska ratna drama Antuna Vrdoljaka o životnom putu generala Ante Gotovine. Seriju od osam epizoda snimali su istodobno s filmom koji je pretpremij­erno prikazan u hrvatskim kinima na Dan domovinske zahvalnost­i.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia