24sata - Cafe 24

MORSKI VUK

-

Oliver je bio vrlo jednostava­n u snimanju spota, bitnije mu je bilo da publika prihvati pjesmu. Ugledni autor i redatelj svih Oliverovih spotova bio je Žare Batinović.

- Sićan se da se oduševija radit sa mnom i Poljom zato što smo brzo radili i nismo ga gnjavili. Naš prvi spot Poljo i ja smo snimali nekoliko dana loveći dobre kadrove na jedrilici oko Visa. Oliver nam je u spotu trebao samo tridesetak sekundi, i to ne da pjeva nego da sjedi na skalinama. Pozvali smo ga na snimanje i odradili posao u pet minuta. Nije mogao vjerovati da smo gotovi i, sve dok nismo spakirali opremu u auto i otišli na trajekt, bio je uvjeren da je riječ o zezanju ili ‘skrivenoj kameri’. Kad je shvatio da je to zaozbiljno, oduševio se i rekao: ‘Uvik ćemo raditi skupa jer za ovi spot ‘purgeri’ bi me gnjavili barem dva dana’ - kaže Žare, koji trenutačno traži način kako završiti ono što je Oliver počeo dok je bio živ. Završava spot za pjesmu “Kad sam nasamo s njom”. - On te napuni energijom. Da više ništa u životu ne napravim, ponosan sam na ono što sam napravio s njim. Bio bih budala da nisam - smatra Žare. Iako je spotove snimao brzo, biranje pjesama za albume ipak je trajalo dulje. Oliver je mjesecima “skupljao” materijal za novi album, a Vesna tvrdi da je u jednom trenutku broj “ponuda” premašio tristotinj­ak skladbi.

- Oliver, znajući

da je primjerice hit ‘Trag u beskraju’ bila skladba anonimnog autora, pomno je preslušava­o i mnoge pjesme nepoznatih skladatelj­a - pričala je Vesna o pjesmama s albuma “Vridilo je”. Skroman dječak postao je simbol Dalmacije, ostavivši svima nama nešto neprocjenj­ivo. Najvažnije lekcije ostavio nam je u svojim pjesmama u kojima govori o ljubavi, sreći, Dalmaciji, tuzi i boli.

- Težak život čovjeka namuči, ali i nauči: nikome se ne treba rugati, nikome suditi, nikome zlo činiti, nikome odmoći, uvijek pomoći - isticao je Oliver. Slava mu nije udarila u glavu. Ostavio je neizbrisiv trag, a 2010. Oliver je u jednom intervjuu otkrio da ima jednu neispunjen­u želju, a to je da napravi pjesmu za koju bi znao cijeli svijet. Ne da svijet zna jednu njegovu pjesmu nego ga je svijet pratio u stopu. Na njegovim nastupima po Americi, Australiji te diljem Europe dolazilo je na tisuće obožavatel­ja, o njegovu odlasku pisali su svjetski mediji. Bio je “normalan čovik”, kako bi Splićani rekli. Tako malen, ali zapravo golem detalj koji govori kolika je njegova jednostavn­ost bila u njegovoj veličini. Ne postoji nagrada koju nije osvojio, zvijezde koju nije dosegnuo, no Oliver za time nikad nije “grizao”, uvijek je bio sretan što može raditi ono što voli, što može osvojiti srca pjesmama, a najveće i prave ljubavi bile su mu i ostat će more i Vesna koja je uz njega bila do posljednji­h trenutaka.

rođendanu u Splitu će 7. prosinca nastupiti Gibonni, Petar Grašo, Stjepan Hauser, Antonio Serrano, Elvis Stanić, Dupini i drugi. Splitska Spaladium Arena pjevat će Oliverove hitove na koncertu pod nazivom “Vridilo je”.

- Oliver je, još kad je ležao u bolnici, planirao taj koncert. Toliko mu je to bilo stalo. Sad ćemo ispuniti njegovu želju i sve što bude otpjevano u Spaladiumu bit će po njegovu izboru - otkrio je Gibonni.

U čast pjevačevu

Najviše je pjevao o ljubavi prema Dalmaciji, a 2010. je priznao da mu je želja da cijeli svijet zna barem jednu njegovu pjesmu

 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 3 1) Oliver je govorio da je sretan što ima dobru ženu koja ga s puta uvijek dočeka s tanjurom juhe 2) Strastveno je navijao za Hajduk 3) Kao dijete želio je biti mesar 4) S Dinom Dvornikom volio se šaliti 5) Nije volio gubiti na kartama
3 1) Oliver je govorio da je sretan što ima dobru ženu koja ga s puta uvijek dočeka s tanjurom juhe 2) Strastveno je navijao za Hajduk 3) Kao dijete želio je biti mesar 4) S Dinom Dvornikom volio se šaliti 5) Nije volio gubiti na kartama
 ??  ?? 4
4
 ??  ?? 2
2
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia