24sata - Cafe 24

Osuđen bivši BB stanar: Napao je starca puškom

-

Ante Biuk (42), bivši stanar “Big Brothera” iz 2018., osuđen je na splitskom Županijsko­m sudu nepravomoć­no na godinu i devet mjeseci zatvora zbog razbojstva nad susjedom Mijom Rađom (84) sredinom ožujka prošle godine, piše Slobodna Dalmacija.

Restaurato­ra iz Donjeg Ogorja kod Splita optužnica je teretila da je te večeri oko 3.30 sati došao do obiteljske kuće oštećenika držeći pušku M-48 te je počeo udarati po vratima. Kad mu je starac otvorio, Biuk je usmjerio pušku prema njegovu tijelu te je on u strahu za vlastiti život pobjegao iz kuće. “Pi... ti materina, živiš ka lord”, rekao mu je bivši sudionik “Big Brothera”. Okrivljeni­ka se teretilo da je iz oštećeniko­ve spavaće sobe uzeo novac u iznosu od 1000 eura i 1000 kuna, kao i zračnu pušku koja je bila u spavaćoj sobi, čime ga je oštetio za iznos od 10.000 kuna. Biuk je i na raspravi i na Državnom odvjetništ­vu negirao da je počinio razbojstvo, tvrdio je da nema govora o tome da je prijetio susjedu i ukrao mu novac. Kazao je da mu je namješteno jer je on pušku i streljivo noć prije sasvim slučajno našao na zidiću ispred svoje kuće te ju je stavio ispod kreveta u spavaćoj sobi gdje ju je, pri potrazi, policija pronašla, piše Slobodna Dalmacija. Susjed je na sudu detaljno opisao što se te večeri dogodilo i rekao, među ostalim, da je pobjegao iskoristiv­ši trenutak kada je naoružani Ante posegnuo za bocom rakije koju je ugledao na njegovom stolu.

Biuka je iz “Big Brothera” izbacila produkcija zbog izjava o fizičkom nasilju. Na ulasku u reality show je rekao kako ga prijatelji smatraju zabavnom osobom, a kaže da ga u životu najviše živcira nepravda. (mć)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia