24sata - Cafe 24

SARAJLIJA

-

je to istinsko pjevanje, baviš se samo time. Hedonist sam i biram raditi samo ono što mi je lijepo. Solist se, osim pjevanjem, moraju baviti i drugim stvarima, među ostalim i ‘šporkim kužinama’ - priča Bubi.

Štite zvijezde s kojima pjevaju i ne žele govoriti kojim su “šporkim kužinama” svjedočili, kakve su tračeve čuli. Ispituju ih to i ljudi koji ih prepoznaju na ulici pa svašta od njih žele izvući o životu i navikama naših zvijezda. - Prepoznaju nas, ali ne znaju kamo bi nas smjestili. Kažu nam: ‘Ja vas znam odnekud’, onda im mi kažemo da pjevamo, a njih zanima. Ispituju kakav je ovaj onaj, ali najviše ih zanimaju Gibonni, Čola, Severina i Kalember - govori Fudo, koji, dakako, nikad nije otkrio zvjezdane tajne.

Osim što pjeva, Bubi ima licenciju za profesiona­lnog pilota i instruktor je letenja. Sad je, kaže, zatišje zbog vremena, inače leti svaki dan. To ga, kaže, opušta od svega, a pjevanje i pilotira

Zdravko Čolić se nikad nije naljutio na njih, pa ni kad je Bubi nedavno zamalo zaboravio doći na njegov koncert u Varaždinu nje su njegove dvije ljubavi. Ističe kako svako malo pomisli da doista živi svoje snove. Zvijezde, priča Bubi, nije vozio na koncerte. Samo jedanput je Boris Đurđević s kćeri sjeo u njegov avion jer je skladatelj častio kćer za rođendan panoramski­m letom iznad Zagreba. Putovanja na koncerte također su im zabavna. Pamte kad su zastali na bugarskoj granici jer su sa Srebrnim krilima išli na turneju. Carinici su prepoznali Vladu Kalembera i svi su se htjeli slikati s njim.

Vlado i njegova Krila, pričaju, u Bugarskoj imaju status Boga. - Sjećam se da je bio neki problem s opremom kad smo ulazili u Bugarsku. Srpski carinici su nas slali bugarskima, a ovi vraćali srpskima. I dolazi tako bugarska policajka, ispituje: ‘Što to vozite, kamo idete’. Otvori vrata i na sjedalu ugleda Vladu Kalembera. Raširila je oči i rekla ‘Lee-leee’ - ispričao nam je Fudo.

Svaki njihov dan

krcat je obvezama. Posebice u ovo predblagda­nsko vrijeme, rade od jutra do mraka. Razni showovi su im teži za odraditi od koncerata. Jer prije koncerata odrade generalku i to je to. Televizijs­ke emisije, pričaju, zahtijevaj­u opsežne pripreme. Najlakše im je kad emisija kreće. Snimanje, govore, traju nekoliko sati, a pripreme i po tri dana.

Skriveni u pozadini bine, ekipa se “raspameti” kad krenu njihove omiljene pjesme. Ne mogu izdvojiti jednu jer, kažu, pjevaju s najboljima. A svaki od njih u svom opusu ima barem 40, 50 hitova, na sceni su prisutni 20, 30, 40 i više godina. Osim što pjeva, Fudo im radi pjesme, aranžmane. Pisao je za pokojnoga Kemala Montena, a radi s Massimom, Tonyjem, Jacquesom...

100 puta, ali naposljetk­u se dogovorimo. Malo popustim ja, malo oni pa se nađem - priča Fudo. Obojica su obiteljski ljudi, koji sa svakog posla trče kući. Djeca, smiju se, nisu impresioni­rana njihovim poslom. Bubiju sin svako malo kaže neka ne pjeva po doma.

- Kći me dvije godine pita da je upoznam s Mijom Dimšić. Odrast će, a nisam ih upoznao - kaže Fudo, a Bubi dodaje: – Ja sam svoju kćer upoznao. Tad su joj miljenice bile Sanja Doležal i Danijela Martinović, Severina tek kasnije. Sad im više nisu napeti domaći izvođači.

- Posvađamo se

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia