24sata - Cafe 24

ŽURKE U KINU

-

Petnaesta Noć muzeja, s temom “Velike obljetnice hrvatskih muzeja”, očekuje sve posjetitel­je u petak, 31. siječnja od 18 sati do 1 sat iza ponoći.

U manifestac­iji i ove godine sudjeluju muzejske i brojne druge baštinske, obrazovne i znanstvene institucij­e, koje će posjetitel­jima ponuditi raznolik program i besplatan ulaz. Manifestac­ija je počela 2005. godine s nekolicino­m zagrebački­h muzeja, da bi tijekom prošlih godina prerasla u najznačajn­iju manifestac­iju hrvatskih muzeja. brojni posjetitel­ji u Noći muzeja „otkrili“muzeje, da bi postali kasnije stalna publika. Brojni posjetitel­ji koji su u Noći muzeja “otkrili” muzeje kasnije su postali stalna publika.

još jedanput je prilika da muzealci i svi drugi sudionici ponude publici i najširoj javnosti različite doživljaje – od muzejskih zbirki, stručnih, znanstveni­h, edukativni­h i zabavnih sadržaja… do mogućnosti virtualnih obilazaka muzejskih postava, povijesnih zdanja i zaštićenih baštinskih

- Noć muzeja

lokaliteta i primjena digitalnih tehnologij­a koje su otvorile neslućene mogućnosti inspiracij­e, interpreta­cije i prezentaci­je muzejskih sadržaja - ističu autorice Noći muzeja Vesna Jurić Bulatović i Dubravka Osrečki Jakelić.

dokad je bila moguća online prijava programa koji ulaze u programsku knjižicu, svoje programe prijavilo je više od 200 sudionika.

Do 8. siječnja,

U Kinoteci traju Filmske žurke, tematski ciklus sastavljen od filmova u kojima izlasci, tulumi i zabave predstavlj­aju okosnicu radnje. Na rasporedu su “Moulin Rouge”, “Klimaks”, “Melankolij­a”, “Ovo je kraj”...

KOČANI ORKESTAR OPET U ZAGREBU Makedonska etno gypsy brass atrakcija Kočani Orkestar nastupit će u subotu, 18. siječnja, u zagrebačko­m Boogaloo klubu. Na prvom hrvatskom gostovanju 2003. u zagrebačko­j Tvornici zapalili su publiku i zasluženo osvojio status najboljega trubačkog sastava. Trenutačno pripremaju šesti studijski album i brojne glazbene suradnje.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia