24sata - Cafe 24

Hugh Laurie u misiji spašavanja svemira

HBO na male ekrane donosi znanstveno-fantastičn­u komediju o luksuznom svemirskom kruzeru, disfunkcio­nalnoj posadi i njihovim avanturama

- Piše: ASTRID ČADA

U seriji je riječ o ljudima koji nemaju ništa zajedničko, osim što su zajedno u svemiru i pokušavaju se nositi jedni s drugima, izjavio je Armando Iannucci (56).

Škotski redatelj zaslužan je za seriju “Avenue 5”. Ova znanstveno-fantastičn­a komedija na male ekrane stiže 20. siječnja, a prati nezaboravn­og Dr. Housa, odnosno Hugha Laurieja (60), u ulozi Ryana Clarka, kapetana luksuznoga galaktičko­ga kruzera. Radnja serije je smještena 40 godina u budućnosti i vodi nas na osmotjedno putovanje oko Saturna.

No problemi se pojavljuju kad se njegov brod iznenada pokvari. U tom trenutku kapetan Clark mora okupiti posadu kako bi osigurao putnike. Međutim, spašavanje će se pretvoriti u komičnu paniku i rasprave neistomišl­jenika. Stvari će krenuti po zlu do te mjere da će posada morati zatražiti pomoć Američke svemirske agencije NASA-e. Uz Laurieja u seriji još glume Josh Gad, koji glumi Hermana Judda, milijarder­sko lice i ime iza Avenije 5 te cijelog brenda “Judd” koji uključuje hotele, fitness klubove i svemirski turizam. Zach Woods je Matt Spencer, voditelj odnosa s javnošću. Nikki Amuka-Bird igra Rav Mulcair, voditeljic­u Juddove kontrole misije na Zemlji, dok je Rebecca Front Karen Kelly, koja se ilegalno ukrcala na Aveniju 5 koristeći sestrinu neprenosiv­u kartu. Redatelj serije je Armando Iannucci, koji je režirao “Smrt Staljinu” i “Potpredsje­dnicu”.

 ??  ?? Redatelj serije je Armando Iannucci, koji je režirao ‘Smrt
Staljinu’ i ‘Potpredsje­nicu’
Redatelj serije je Armando Iannucci, koji je režirao ‘Smrt Staljinu’ i ‘Potpredsje­nicu’

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia