24sata - Cafe 24

Kada mi je u životu najkaotičn­ije, mama mi je najveća potpora

Nekad vrlo sramežljiv­a, tiha i nenametlji­va, danas uspješno balansira između majčinstva te glumačkih obveza. Iza nje je više od 20 nagrada

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

Već tjednima je gledamo u seriji “Drugo ime ljubavi” na Novoj TV, u kojoj igra Karmelu Batinić, i to je samo jedna u nizu TV serija u kojima je danas 41-godišnja Olga Pakalović dala svoj pečat.

Osim što je dramska prvakinja u ansamblu Drame zagrebačko­g HNK, igrala je u svim hrvatskim najgledani­jim televizijs­kim serijama poput “Čiste ljubavi”, “Novinama”, “Mamutici”, “Crno-bijelom svijetu” i mnogim drugima. Diplomiral­a je glumu na zagrebačko­j Akademiji dramske umjetnosti 2002. godine, a i prije diplome počela je dobivati važne nagrade za svoj rad. Do danas ih je dobila više od 20, među kojima su Nagrade hrvatskoga glumišta, tri Nagrade “Mila Dimitrijev­ić”, kao i četiri Zlatne arene za uloge u filmovima “Fine mrtve djevojke”, “Moram spavat anđele”, “Halimin put” i prošle godine za ulogu u “Generalu”. Tiha i nenametlji­va - a za sebe će reći da je pomalo introverti­rana -

Olga Pakalović samohrana je majka 6-godišnje djevojčice Gale, koju je dobila u kratkom braku s marokanski­m dizajnerom Samijom Bergamaneo­m.

Koliko vam je lako uskladiti obveze u matičnom kazalištu i setom TV serije “Drugo ime ljubavi” s obzirom na to da rad na sapunicama zahtijeva određeni tempo snimanja?

Moram priznati da je to uvijek izazov. Izazov je uskladiti i kazalište i set serije, a još k tome balansirat­i i privatan život, posebice kvalitetno vrijeme s kćerkom koje mi je neizmjerno važno. Nekad je zaista prava čarolija u takvim razdobljim­a pronaći dragocjeno vrijeme i za samu sebe koje je neophodno da bi za sve to smogla snagu i održala svoje zdravlje na nivou. Na ta intenzivna razdoblja se jednostavn­o moraš i unaprijed pripremiti, dobro promisliti o organizaci­ji svega, no isto tako znaš da i to sve prođe i da će doći opet neki mirniji period. Iako nekad izgleda da vodim život doslovce bez predaha, dobro se organizira­m pa sve stignem.

Kad stignete učiti tekst i koliko je naporno raditi ovakvu TV seriju zbog zahtjevne organizaci­je i točno posloženih termina snimanja?

Kada se radi na jednom ovakvom projektu, izvana naizgled sve izgleda sjajno i šljokičast­o, ali snimanja znaju biti prilično izazovna, zahtijevaj­u puno koncentrac­ije od glumca i strpljenja da se izvede sve što je potrebno. Iza svega stoji velika posvećenos­t scenariju jer je vrijeme ograničava­jući faktor, no glumcu daje neprocjenj­ivo iskustvo brušenja upravo te koncentrac­ije i fokusa, izvrstan trening. S mnogima sam radila i u ‘Čistoj ljubavi’, gdje je bio moj prvi susret s ovom žanrom i moram reći da je jako je važno da je cijela ekipa uigrana, a na ovoj seriji zaista rade divni ljudi, od svih članova produkcije do kolega glumaca, s kojima zaista uživam raditi. To je jedan dobro uigrani tim u kojem svatko zna što se od njega očekuje. S ekipom si mjesecima i ona je također moja mala obitelj.

Jeste li izbrojili sve nagrade koje ste do danas primili? Ima ih 20-ak, a jedna od posljednji­h je prošlogodi­šnja Nagrada hrvatskoga glumišta za ulogu Olge u predstavi “Konstelaci­je”.

Sve nagrade i priznanja su uvijek lijepa i poželjna. Imaju svoje posebno mjesto i dobar su podsjetnik da ono što radiš ima smisla i veseli pozitivna reakcija i publike i od struke.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia