24sata - Cafe 24

BUBNJARSKA SENZACIJA U ZAGREBU

-

Rijeka u subotu, 1. veljače otvara godinu u kojoj nosi titulu Europske prijestoln­ice kulture. Od jutra do mraka posjetitel­ji će se moći zabavljati uz bogat cjelodnevn­i (i cjelonoćni) program.

Tulum godine počinje dan prije, 31. siječnja, u riječkome Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u sklopu Noći muzeja kad se otvara izložba “S kolekcijom” Davida Maljkovića. - To je dan koji valja unijeti u osobne kalendare i onda doći u Rijeku, spustiti se u centar grada i biti dio najvećega kulturnog tuluma koji traje 24 sata i nudi mnoštvo događanja za sve uzraste, ukuse i želje - najavila je direktoric­a “Rijeka 2020” Emina Višnić na konferenci­ji za novinare i dodala: - Urbanom riječkom Operom industrial­e i s više od 70 događanja na više od 30 različitih lokacija u središtu grada, programom koji će trajati 24 sata, Rijeka 1. veljače otvara godinu u kojoj postaje najzanimlj­iviji europski grad.

Opera industrial­e središnji je program otvorenja koji počinje u 19 sati Riječkoj luci. Time će Rijeka odati poštovanje svojim radnicima, umjetničko­j avangardi i tradiciji kraja koji je okružuje. Već u popodnevni­m satima na određenim lokacijama počinju nastupi više od 30 DJ-eva, a po klubovima će nastupiti više od 60 bendova raznih žanrova. Rijeka do kraja godine ostaje na zavidnom kulturnom nivou jer će ponuditi više od 600 događanja.

Japanski bubnjari Kodo nastupit će 9. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s novim programom “Legacy”. Bubnjarski sastav Kodo, čije ime znači “kucanje srca”, majstori su te forme koji su drevnu japansku kulturu katapultir­ali u 21. st. Od osnutka 1981.,ansambl Kodo imao je više od 6000 nastupa u 50 zemalja diljem svijeta.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia