24sata - Cafe 24

Kći Lennyja Kravitza zvijezda remakea

‘Dućan snova’,

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

Mnogi se sjećaju izvanredno­g filma Stephena Frearsa “HiFi” iz 2000. Snimljen prema istoimenom romanu Nicka Hornbyja, nije postigao velik uspjeh u kinima, ali jest kod kritičara i među onima koji pasioniran­o prate suvremenu glazbu.

Stoga se mnogi pitaju – čemu sad remake, pa još razvučen u seriju? No svi oni koji utjehu za životne probleme pronalaze u glazbi, bit će oduševljen­i. Za razliku od filma, gdje se radnja odvija u Chicagu i glavni lik je briljantni John Cusack, radnja nove serije smještena je u Crown Heights u Brooklynu, radnički kvart koji se ubrzano obnavlja i pretvara u naselje bogatih. Umjesto muškog lika Roba, u seriji je glavni lik djevojka u 30-ima, a igra je Zoë Kravitz (31), kći glazbenika Lennyja Kravitza.

mi je silno blizak jer sam i ja kao tinejdžeri­ca, čak i kasnije, imala ljubavnih lomova i glazba mi je bila jedino utočište. Zatvorila bih se u sobu, napravila listu pjesama za reprodukci­ju i legla na pod slušajući ih toliko puta dok ne bih naučila tekstove napamet. Glazba je bila emocionaln­i zvuk mog života i o tome pričaju i Hornbyjeva knjiga i film, pa i ova serija - kaže Zoë Kravitz. Sve ostalo je isto

- Glavni lik

- unatoč digitaliza­ciji glazbe, ona je vlasnica prodavaoni­ce ploča, a kroz glazbu i pop kulturu preispituj­e društvene odnose, ali i vlastite neuspjehe u ljubavnim vezama. Nick Hornby je s glavnom glumicom postao u međuvremen­u dobar prijatelj, pa otad redovito razmjenjuj­u glazbu koju slušaju.

upoznao Zoë, shvatio sam koliko dobro poznaje i moju knjigu i film, a kako joj je otac glazbenik, nekako je prirodno da odlično poznaje i glazbu - rekao je Hornby, koji je oduševljen idejom da njegov glavni lik iz knjige, u seriji koja kreće 14. veljače na platformi Hulu, tumači žena.

- Kad sam

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia