24sata - Cafe 24

PREVARANT OPET POMAŽE FBI AGENTU

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

Nakon dugo godina Al Pacino (79) igra u TV seriji, iako je autor “Huntersa” mladi pisac i producent David Weil.

Radnja je postavljen­a u 1977. i serija prati nekoliko skupina lovaca na naciste koji raznim taktikama po Americi traže one koji su činili zvjerska zlodjela u ime Trećeg Reicha i pokušavaju stvoriti “Četvrti Reich”. - Moja je baka preživjela holokaust i pričala mi je o 2. svjetskom ratu. Njezine priče bile su toliko upečatljiv­e da sam kao dječak odlučio napraviti nešto čime bi ona bila sretna. Ova serija je posveta njoj, a ujedno i moje upozorenje da se takva zlodjela više nikad ne smiju ponoviti. Mislim da je dobrodošla u vremenima kad se ponovno susrećemo s jačanjem antisemiti­zma i ksenofobij­om - kaže redatelj.

rekao da je priča dio ispunjenja želja, bilo je stvarnih ljudi koji su lovili naciste u SAD-u - samo su to

Iako je Weil

učinili “na sudovima, pravnim postupkom”, dodao je Weil.

- Iako je riječ o temi koja je već mnogo puta korištena u filmovima i serijama, ovdje je riječ o doista originalno­m scenariju. Vidjet ćete, David joj je pristupio vrlo pedantno i obuhvatio različite aspekte priče. Negativci nisu jednodimen­zionalni. Uspio je u sve ubaciti i primjese humora. Kad sam pročitao scenarij, odlučio sam da ću prihvatiti ulogu jer serija govori o tome da stvari nisu uvijek onakve kako nam izgledaju - rekao je Pacino, koji je odlukom da se vrati na TV ekrane iznenadio mnoge filmske stručnjake. Među glavnim protagonis­tima bit će i mnogi poznati glumci poput Logana Lermana i Lene Olin. Serija će imati deset epizoda, a počet će se prikazivat­i 21. veljače na Amazon Primeu.

Na Domu TV od petka, 14. veljače stiže treća sezona hit-serije “Zločinci u odijelima” u kojoj su glavne zvijezde prevarant Neal Caffrey i agent FBI-a Peter Burke. U novoj sezoni Neal postaje prvoosumnj­ičeni za palež Adlerova skladišta u kojem je izgorjela kolekcija umjetnina koju su ukrali nacisti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia