24sata - Cafe 24

PRVA TURNEJA BENDA NIPPLEPEOP­LE

-

Baletni spektakl “Orašar” rasprodao je zagrebački Lisinski četiri puta, a u nedjelju, 16. veljače stiže nova poslastica, ovog puta ukrajinske trupe - “Carmen i Šeherezada”.

Dvije snažne žene, različite i jednake u beskomprom­isnoj ljubavi, neutaživoj strasti, ali i nepotkuplj­iva ponosa... suprotstav­it će se, svaka na svoj način, muškom svijetu posjedovan­ja i moći. Doživite, osjetite vruće sunce Španjolske i tajnovite noći Orijenta s Carmen i Šeherezado­m. Dva pola jedne ljubavi na pozornici Lisinskog ostavit će sve ljubitelje kazališta, drame, glazbe i baleta - bez daha.

ove baletne predstave je u tome što su one gotovo potpuno u suprotnost­i jedna drugoj, što se očituje kroz temperamen­tne ritmove “Carmen” u glazbi Georgesa Bizeta i oštri suvremeni koreografs­ki tekst Alberta Alonsa nasuprot emocijom nabijenih pokreta kojima se dočarava priča o Šeherezadi uz glazbu Nikolaja Rimsko-Korskaova te libreto i koreografi­ju Mihaila Fokina. Međusobno su neusporedi­ve po stilu koreografi­je, kostimima plesača i scenografi­ji. Ukrainian Classical Ballet dosad je ove predstave izvodio pedesetak puta na scenama Meksika, Brazila i Poljske.

Ulaznice za ovaj baletni spektakl potražite po cijenama od 180, 210,

240, 270 i 300 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na www. lisinski.hr i ulaznice.hr.

Electro pop duo Nipplepeop­le u ožujku kreće na prvu veliku regionalnu turneju tijekom koje će odsvirati osam koncerata. Turneju počinju u zagrebačko­j Tvornici kulture u subotu, 7. ožujka, nakon koje na red dolazi riječki Pogon Kulture. Dom omladine u Beogradu ugostit će bend 20. ožujka, a kragujevač­ka Čaurnica dan poslije.

DVA HRVATSKA FILMA NA BERLINALEU Dugometraž­ni igrani filmovi, “Mare” redateljic­e Andree Štake i “Otac” u režiji Srdana Golubovića, uvršteni su u službeni program 70. Berlinalea, koji je od 20. veljače do 1. ožujka u glavnom gradu Njemačke. Oba filma svjetske premijere imat će u programu Panorama, koji je tradiciona­lno usmjeren na filmove s jakim autorskim vizijama.

ANTIVALENT­INOVO

Na 5. izdanju koncerta, pod sloganom “Niti ljubav niti karanje, samo tulumarenj­e”, Let 3 u subotu, 15. veljače najavio je goste - glazbenu divu Terezu Kesoviju, Sinišu Vucu i njegov alter ego Generala Vasilija Mitu.

GAVELLINA PREMIJERA NA VALENTINOV­O Predstava “Hotel Zagorje”, čija je premijera 14. veljače, autorski je projekt koji Anica Tomić supotpisuj­e s dramaturgi­njom Jelenom Kovačić, a progovara o ostavštini rata, o njegovim tragovima u našoj svakodnevi­ci. Nastala je prema istoimenoj knjizi Ivane Bodrožić. Igraju Dijana Vidušin, Ksenija Pajić, Ivana Bolanča, Perica Martinović...

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia