24sata - Cafe 24

TRUDNA S KRIMINALCE­M, A MORALA SE RIJEŠITI ZLE DADILJE

-

Otkako se 2017. razvela, Tubi Büyüküstün (37) kola su krenula nizbrdo. Turski tabloidi tvrde da je glumica, poznata iz serije “Asi”, trudna s kriminalce­m koji je pretukao jednog od najbogatij­ih Turaka i sad mu prijeti do 20 godina zatvora. Nedavno je rekla kako više nikad neće snimati sapunice jer ne želi blizance Mayu i Toprak ostavljati s dadiljama.

“Dadilja je vikala na moju djecu, tjerala ih je jesti hladna jela, nije se igrala s njima”

više ih ne želi ostavljati s dadiljom

nego mali dobroćudni profesor koji pomaže stanovnici­ma Baltazargr­ad rekao je kum Baltazara.

Za razliku od svih ostalih crtića, u “Profesoru Baltazaru” nije bilo negativaca. Humanost i znanost u ovom su crtiću u prvom planu, a Profesor Baltazar je taj koji uvijek ima rješenje za stanovnike svoga šarenoga grada. Glazbu za Baltazara komponirao je Tomica Simović. Od 1967. do 1978. nastalo je 59 epizoda crtića koji je otkupilo 30-ak zemalja. Zvonimir Grgić umro je u Kanadi 3.listopada 1988. godine, ali kroz Profesora Baltazara on je i dalje s nama.

Njegov junak doživio je u međuvremen­u mnoge avanture. Tijekom devedeseti­h i rata u Hrvatskoj i “Profesor Baltazar” skrivao se u podrumu Zagreb filma, a onda je 15-ak godina poslije otputovao u Rim, gdje su ga kompletno digitalizi­rali. Zahvaljuju­ći tome, i nove generacije djece mogu uživati u istim crtićima uz koje su njihove roditelje uspavljiva­li današnji djedovi i bake. A novi jubilarni 60. crtić o Profesoru Baltazaru zove se “Augustova treća sreća” i snimljen je 2019. godine, dakle, 52 godine nakon prve epizode.

uz potporu Hrvatskog audiovizua­lnog centra, a na novoj sedmominut­noj epizodi “Augustova treća sreća” radili su Boris Kolar, originalni autor i redatelj, scenarist Dino Krpan, glavni animator Siniša Mataić, kompozitor Vjeran Šalamon te Krešimir Mikić kao narator. Zanimljivo - iako je nastao prije godinu dana, naš dragi Profesor Baltazar već se tad suočio s pandemijom jednoga zločestog virusa i - kao i uvijek dosad - uspješno je riješio problem.

Film je nastao

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia