24sata - Cafe 24

Prije ‘furala’ minice, sad nosi odijela i raskošne toalete Na samim počecima Ninini glavni aduti bili su kratke haljine i a sad više voli odijela i duge haljine

- Piše: HELENA IVANKOVIĆ

Kada god su se stvarale neke liste najbolje odjevenih Hrvata ili birale modne ikone, Nina Badrić (47) uvijek je bila pri samom vrhu, ako i ne na samom vrhu tih lista, tvrdi naš modni kritičar Neven Ciganović.

On poznaje pjevačicu još od srednjoško­lskih dana kad su izlazili na tada najpoznati­ja zagrebačka mjesta. - Nina se već tada jako isticala u masi svojim stilom odijevanja. I ona, kao i ja, u to vrijeme smo radili u dva najpoznati­ja butika u gradu, a vjerujte mi tad se u butiku nije mogao zaposliti bilo tko. Tamo su radili najbolji komadi - otkriva Ciganović. U to vrijeme je Nina počinjala glazbenu karijeru, a otpočetka joj je fokus bio na dobrom stajlingu. Istodobno je pratila i glazbene i modne trendove, dodaje Neven.

- Nina je ‘rasturala’

jer joj je baš zbog rada u butiku bilo prvoj sve dostupno. Mislim, Nina je bila komad, a zgodnoj curi je sve stajalo - prisjeća se stilist, koji je nekoć radio s Ninom. Tad je pjevačica prvi put obojila kosu u plavo i bila je mršavija nego ikad.

- Dok sam joj ja radio stajlinge, to je značilo da mora uskakati u ‘mikro seksi krpice’, primjerice, hot pants. Tu nije bilo mjesta višku kilograma. Tu njezinu fazu smo nazvali ‘Nina-Madonna faza’

- kaže Neven. Prisjetili smo se nekoliko Nininih izdanja od početka karijere sve do danas. Pjevačica je 1998. isticala svoje obline pa smo je imali prilike vidjeti u uskoj crnoj mini haljini. - To je Nina iz svoje ‘Italo Disco’ faze. Na počecima karijere je bila jako mršava,

‘rakun make-up’,

tako da je mala crna haljina koju je nosila na ovoj slici zaista bila mala, a ‘rakun make-up’ je u to vrijeme bio izuzetno popularan - komentira.

danas nosi odijela, ali to joj je stil od početka karijere.

- Bez obzira na to koliko je pratila trendove, uvijek je voljela nositi odijela - kaže Neven. Pjevačica se prvi put na naslovnici časopisa pojavila kad je imala 19 godina. Tad se fotografij­e nisu fotošopira­le kao sad. - Sama sam se našminkala i obukla. Najdraži su mi ti počeci karijere - rekla je svojedobno Nina.

Badrić sve češće

U počecima se Nina Badrić nije ustručaval­a odjenuti dekoltiran­e i kratke haljine, a Neven kaže kako se tada vidjelo da se sjajno osjećala u svom tijelu. - Badrić je imala i J.Lo fazu - prisjeća se Ciganović te je tada dobila koji kilogram viška na oblinama.

- Vjerujem da je tada sve otišlo k vragu te se Nina od tada bori s pokojom kilom više, što joj ja ponekad zamjerim, ali samo zato što znam koliko ona može, kad želi, biti disciplini­rana i dovesti liniju do savršenstv­a - tvrdi Neven.

Puno puta su je gledatelji i dežurni komentator­i na internetu kritiziral­i zbog viška kilograma, ali Neven ima za to objašnjenj­e.

- Htio bih napomenuti da je Nina jedna od onih osoba kojoj kamera zaista dodaje nekoliko kilograma. Svaki kilogram viška se na njoj pred objektivom jako vidi. Kad Ninu sretnete uživo, uvijek ostanete u čudu koliko je ona zapravo sitna - ispričao je. Otkako se udebljala nekoliko kilograma, Nina nije najpažljiv­ije odabirala modne kombinacij­e. Neven kaže kako joj je jedan od boljih odabira bila duga svijetlopl­ava haljina otvorenih ramena jer je rukavima pokrila biceps. Najbolje joj, po njegovu mišljenju, stoje zatvorenij­e haljine jer pokrivaju njezina najproblem­atičnija mjesta.

- Dosad smo već vidjeli da Nina voli nositi dekoltiran­e haljine jer su joj grudi najveći adut, ali ‘zakopčani’ stil joj bolje stoji - zaključuje Neven.

 ??  ?? 5
5
 ??  ?? 4
4
 ??  ?? 6
6
 ??  ?? kad
1) Nina iz 1998., je bila jako mršava
crne i nosila ‘male
je bila haljine’ 2) Kad
Lisac, plavuša, Josipom
otkrio tad a sako joj je
Nina prije 20 ravan trbuh 3)
nagrada godina na dodjeli
4) Voljela Croatia Recordsa
i dekoltiran­e je nositi kratke
Doris Dragović haljinice 5) S
imidžu s
6) U kožnatom
7) Prva Dinom Dvornikom
kad naslovnica pjevačice
kad, je imala 19 godina
Nina, nije kako je napisala
sama Photoshopa, bilo
i odabrala se našminkala stajling za snimanje
kad 1) Nina iz 1998., je bila jako mršava crne i nosila ‘male je bila haljine’ 2) Kad Lisac, plavuša, Josipom otkrio tad a sako joj je Nina prije 20 ravan trbuh 3) nagrada godina na dodjeli 4) Voljela Croatia Recordsa i dekoltiran­e je nositi kratke Doris Dragović haljinice 5) S imidžu s 6) U kožnatom 7) Prva Dinom Dvornikom kad naslovnica pjevačice kad, je imala 19 godina Nina, nije kako je napisala sama Photoshopa, bilo i odabrala se našminkala stajling za snimanje
 ??  ?? 1
7
2
1 7 2
 ??  ?? 3
3
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? RAZLIČIT STIL U Splitu je 2017. nosila raskošnu haljinu (iznad), dekolteom ‘ukrala’ pažnju (lijevo), a zna se i ‘zakopčati’ (desno)
SAKRILA RUKE Prošle godine
Badrić je zablistala u svijetlopl­avoj dugoj haljini, kojom je pokrila biceps, a
istaknula ramena
VOLI ODIJELA
Osim raskošnih haljina pjevačica obožava odijela
RAZLIČIT STIL U Splitu je 2017. nosila raskošnu haljinu (iznad), dekolteom ‘ukrala’ pažnju (lijevo), a zna se i ‘zakopčati’ (desno) SAKRILA RUKE Prošle godine Badrić je zablistala u svijetlopl­avoj dugoj haljini, kojom je pokrila biceps, a istaknula ramena VOLI ODIJELA Osim raskošnih haljina pjevačica obožava odijela

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia