24sata - Cafe 24

Naučit ću kćer da bude otvorena srca, a oprezna

Jagoda Kumrić s Nastasjom je najviše joj nedostaje Split, a priželjkuj­e si ulogu u filmu

- Piše: KARLA RUMORA

Glumica, poznatija po ulozi razmažene bogatašice Nikol Zlatar u “Larinom izboru” ili odlučne i ambiciozne novinarke Irene Novosel koju trenutačno gledamo u seriji Nove TV “Drugo ime ljubavi”, ispričala nam je detalje iz djetinjstv­a. Interes prema glumi, kaže Jagoda Kumrić (28), imala je već sa šest godina.

- Sjećam se da sam rođaku Josipu u Igranima rekla: ‘Ja ću biti glumica kao Julia Roberts jer glumice puno zarađuju’. Tek kasnije sam saznala da to baš i nije istina - našalila se Jagoda.

I dok se neki njezini kolege “hvale” kako su kao mali pred ukućanima izvodili razne točke i zahtijeval­i aplauz, glumica kaže da je ona većinu vremena provodila igrajući se s braćom.

- Prvih šest godina mog života živjeli smo u Igranima kraj Makarske, tako da smo mi djetinjstv­o provodili na stablima ili u zemlji - pojašnjava. Kao što smo već istaknuli, glumila je Nikol i Irenu, dva različita karaktera, pa smo je upitali koji joj više odgovara.

- Irena je sličnija meni sad pa mi je to manji izazov za igrati, a Nikol mi je bila zanimljivi­ja kao lice i nije mi toliko slična pa sam morala otkrivati drukčije aspekte karaktera koje ne posjedujem - pojasnila je. Ispričala je i kako ne vidi razlog zašto bi za uspjeh glumca ili glumice preduvjet trebala biti scena seksa ili da osoba bude potpuno gola.

- Ne volim nikakva generalizi­ranja. Postoje, naravno, različiti putovi, iskustva, kao i različite definicije uspjeha. Zaista ne znam zašto bi to dvoje bilo u korelaciji, a i pregršt je primjera koji takvo što demantiraj­u - priča. Epizode serija u kojima je glumila ponekad škicne, no ne prati ih, kaže nam, baš vjerno. Ali zato svaki njezin korak pod budnim okom promatraju njezina majka i braća, posebice Marko. Za njih kaže da su joj najveći kritičari. Iako je mnogi znaju po ulogama u serijama, vrsna je i u predstavam­a u kazalištim­a.

- U kazalištu preferiram

realizam, volim dinamične i životne predstave predvođene likovima šarenih i snažnih karaktera u kojima se potencijal­no mogu pronaći. Kod serija zadržavam sličnu preferencu, s tim da uvijek dodatan plus dajem serijama napravljen­im po istinitom događaju. To, naravno, nije uvijek pravilo pa imam i nekih serija koje su sve samo ne realne, a jako mi se sviđaju - tvrdi. Otkako je u studenom 2018. godine rodila djevojčicu Nastasju, život joj se potpuno promijenio,

‘zarobljena’ u četiri zida,

ali uspjela je prošlo ljeto diplomirat­i na Umjetničko­j akademiji u Splitu.

- Taj period mog života je bio prilično uzburkan i zahtjevan kako fizički tako i psihički, ali sam to radila s veseljem jer sam imala jedan cilj, a to je završiti Akademiju u roku. Sve to skupa ne bi bilo moguće bez ogromne pomoći koju sam imala od mame, tate, braće, nevjeste, prijatelja i kolega s Akademije - iskreno nam kaže Jagoda. S obzirom na to da je sad majka, svojoj djevojčici će nastojati naučiti da se zauzima za sebe, da misli svojom glavom te da bude otvorena srca prema ljudima, a opet oprezna. Glumica pamti i primjenjuj­e razne savjete, koji su joj govorili bake i djedovi dok je bila mlađa.

- Savjeti koje su mi

govorili kako roditelji tako i bake usađeni su negdje duboko u meni i što sam starija, to ih više primjenjuj­em. Moja mama i moja baka s očeve strane su hodajuće narodne poslovice. Primjerice moja mama često kaže: ‘Što je glava praznija, to je bezobrazni­ja’ - priča. Jagoda je trenutačno u sretnoj vezi s tri godine mlađim glumcem Konstantin­om Haagom, a sve je zaiskrilo na setu serije “Drugo ime ljubavi”. Prijatelji su iz studentski­h dana, a sad su odlučili priliku dati i ljubavnoj vezi, iako pretjerano ne vole o tome pričati u javnosti. U budućnosti si priželjkuj­e ulogu u filmu kako bi se mogla što bolje posvetiti liku i saživjeti s njim, a isto tako se želi okušati i u raznim ulogama u kazalištu. Što se tiče vremena u izolaciji, uglavnom ga provodi zabavljaju­ći kćer, koja je navikla četiri, pet sati u danu biti vani. U međuvremen­u, kaže, kuha, čita, preslaže ormare i radi sve ono što inače baš i ne stigne, a najviše joj nedostaje Split. - Takve sam osobnosti da mi je teško biti na istom mjestu i navikla sam svako malo negdje ići, a sad sam kao i svi zarobljena u četiri zida, ali nadajmo se da će i to sve uskoro proći - rekla je za kraj.

 ??  ?? 1
3
1 3
 ??  ??
 ??  ?? 1)
Glumica je u studenom 2018. rodila Nastasju, ali to je nije spriječilo da prošlo ljeto diplomira na Umjetničko­j akademiji u Splitu 2) S kolegom Slavkom Sobinom glumila je u seriji ‘Drugo ime ljubavi’, a prije mjeseca dana
snimili su zadnju epizodu 3) Na setu serije zaiskrilo je između nje i glumca Konstantin­a Haaga, ali par ne voli iznositi
detalje u javnost
1) Glumica je u studenom 2018. rodila Nastasju, ali to je nije spriječilo da prošlo ljeto diplomira na Umjetničko­j akademiji u Splitu 2) S kolegom Slavkom Sobinom glumila je u seriji ‘Drugo ime ljubavi’, a prije mjeseca dana snimili su zadnju epizodu 3) Na setu serije zaiskrilo je između nje i glumca Konstantin­a Haaga, ali par ne voli iznositi detalje u javnost
 ??  ?? 2
2

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia