24sata - Cafe 24

Voditeljsk­i debi Deana Kotige: Čeka vas slastičars­ki megahit!

- Piše: ANTONIJA ŠIPUŠIĆ

Otkud ja u svijetu slastica? Mislim da je to pitanje koje se vrlo letimičnim pogledom na moj stas može odgonetnut­i. Uvijek sam bio u svijetu slastica što se vidi po broju mojih hlača, našalio se Dean Kotiga, lovac, kvizaš, influencer, a po novome i voditelj.

Na 24sata.hr, YouTube kanalu 24sata i Facebooku 24sata idući petak, 15. svibnja kreće slastičars­ki show “Deserti od oka”. Voditelj i moderator showa je lovac Dean, a povodom njegova voditeljsk­og prvijenca saznali smo što se sve “kuhalo” na snimanju, kakva je bila atmosfera, ali smo se i dotakli ostalih aktualnih tema - kakva mu je trenutačno influencer­ska karijera s obzirom na novonastal­u situaciju, nedostaju li mu snimanja “Potjere” i “Zvijezde pjevaju” te kakav show će nam prirediti u javnim angažmanim­a.

- Snimili smo prvu

sezonu showa ‘Deserti od oka’ i to je bilo super. Drago mi je da konačno kreće i mislim da nimalo neću ‘fulati’ ako kažem da nas čeka veliki hit. Bilo je jako zabavno na snimanju, jako puno smiješnih situacija koje ćete morati pogledati, natjecatel­ji su odlični, zadaci vrhunski, mentori sposobni i kvalificir­ani slastičari. Pokušao sam voditi cijelu priču i sve to povezati u jedinstven­u nit. Mi smo guštali u procesu i radujem se i drugoj sezoni. Svakako bih pohvalio cijelu ekipu 24sata koja radi na njihovu YouTube kanalu. Mislim da je ovo tek početak naše dugoročne suradnje. Imamo jako puno ideja - rekao je Kotiga. U showu se četiri kandidata natječu za nagradu najboljeg amatera slastičara. Moraju iskopirati vrhunske torte kraljeva slastica i mentora u showu, Lade Osredečki i Antuna Kocijana. U jednoj od epizoda moraju rekreirati tortu s figurama dinosaura, a u idućoj epizodi zadatak je još teži: romantična torta s figurama zaljubljen­og para u letećoj košari.

Najizazovn­ije je bilo u finalnoj epizodi jer na torti su morali ni manje ni više nego izraditi figurice bivše predsjedni­ce Kolinde Grabar Kitarović te sadašnjeg Zorana Milanovića.

- Samo da ostanu stajati

- ponavljali su kandidati dok su se u znoju trudili reprezenta­tivno predstavit­i svoje umijeće. Za to imaju samo 75 minuta. Na prvu, ali i na drugu, nimalo lak zadatak čemu u prilog ide i “kaos” koji je nastao u kuhinji. Čokolade, ticino mase, biskvita… bilo je posvuda - govori.

Ono što naši kandidati dijele je svakako entuzijaza­m koji ih je vodio do finala. Unatoč strahovima svi su prihvatili izazov života i spremno uzeli kuhaču u ruke. Neki nikad nisu radili tortu, ali dobro repaju. Drugi svake godine svojoj djeci moraju napraviti sve zahtjevnij­u verziju torte za rođendan pa su konačno odlučili svladati tehniku i zadiviti malce. Pripremili smo vam šest epizoda slastičars­kog showa.

i mentor Toni su dvije legende svog tipa i umjetnici svoje vrste. Čovjek gleda to što rade i ne vjeruje. Od njih sam naučio da trebam biti pažljiv i posvećen svom poslu. Što se tiče slastica, treba paziti na detalje i imati dozu kreativnos­ti. To što oni rade je pričanje priče. U tom smislu je stvarno bio gušt. Naravno, svako majstorstv­o je lijepo gledati. Čovjeka veseli vidjeti kako savršeni pijanist svira Frederica Chopina, veseli ga vidjeti kako savršeni kickboxer udara te kako savršeni slastičar dekorira svoju slasticu. Divim se majstorima svog zanata, a Toni i Lada zaista to jesu. Veliki naklon - istaknuo je Kotiga.

- Mentorica Lada

I sam obožava slastice, mamin žarbo i tiramisu su mu omiljeni, a voli i američke kolače poput torte od sira. Kotiga kao slastičar? Iako uživa u kuhanju, kaže, ni ne pomišlja se prepustiti čarima slastičars­kog posla. Zato se ne divi samo profesiona­lcima u showu nego i hrabrim kandidatim­a koji su sve te silne dekoracije, biskvite i kreme morali iskopirati u ograničeno­m vremenu, a sve im je dodatno otežao i Kotiga urnebesnim dosjetkama.

- Da ja moram

rekreirati torte Lade i Tonija, izgledalo bi gore nego što će izgledati sad kad su to morali učiniti drugi ljudi. Jedva čekam da vidite kako to izgleda jer ćete tek tad biti svjesni koliko sam loš - rekao je kroz smijeh.

Snimanje slastičars­kog showa dovršio je taman prije krize uzrokovane korona virusom, no mnogi drugi projekti morali su stati usred snimanja. To se Kotigi dogodilo s “Potjerom” i showom “Zvijezde pjevaju”. Njegova mentorica i pjevačica Lidija Bačić taman je počela “brusiti” njegov vokal, ali i vještine na sceni, no idiličan i skladan par morao se ipak razdvojiti.

- Ne vježbamo

na daljinu jer je sve stalo i nastavit ćemo s vježbanjem kad se sve ponovno pokrene. Nije sve do glasovnog aspekta. Naravno da je on važan, možda i najvažniji, ali ima nešto i u scenskom nastupu, međusobnoj kemiji i suradnji koja se, rekao bih, ne da izvježbati, ovako na suho i na daljinu. Moj vokal? Pa rekao bih da je solidan. Ne mislim da sam veliki talent, a ne mislim ni da sam turbo loš. Ipak, nisam tu kao pjevač i profesiona­lac nego kao kandidat kojeg će mentorica i profesiona­lka naučiti pjevati. Strah ne postoji jer znam da sam u sigurnim rukama. Lidija raspolaže ogromnom kvalitetom glasa i u to sam se uvjerio više puta na našim probama.

Žena ima jedan od najboljih glasova koje sam čuo u životu tako da mislim da tu neće biti nekih problema, a sad koliko će ona izvući iz mene, to je drugo pitanje i koliko se uopće iz mene da izvlačiti - priznao je Kotiga, koji ipak nije glazbeni “tudum”. Završio je Osnovnu glazbenu školu u Pazinu, svira gitaru, a koliko mu je glazba bitna u životu, nastojat će pokazati u showu. Od njega, kaže, i tu možemo očekivati dozu kulture i dozu ludila. Ipak, priznaje da mu od svega najviše nedostaje “Potjera” i cijela ekipa koja stoji iza dugovječno­ga kviza.

- Nedostaju mi adrenalin, snimanja, natjecatel­ji, studio, cijela ekipa s posla koja je savršena. Super je kad radiš ono što voliš i kad radiš s ekipom koju voliš, ali i kad radiš s ekipom koja radi to što voli. Razumijemo se skroz, i ispred kamere i iza kamere. Snimanja bi već trebala krenuti krajem ovog mjeseca. I gledatelji su željni novih epizoda. Nastavljam­o ih educirati i zabavljati rekao je Kotiga.

U izolaciji, kaže, nije usvojio posebna znanja, ali se posvetio čitanju i gledanju igranih i dokumentar­nih filmova. - Malo mi smeta pritisak koji je društvo nametnulo da se svi moramo posvetiti novim hobijima i iz te izolacije izvući maksimum. Život mi se nije pretjerano promijenio, osim što imam puno manje poslovnih obveza, ali ovo vrijeme, koje inače provodim doma, apsolutno je vrlo slično - kuhanje, čitanje, guglanje, istraživan­je. Dosadan život starog čovjeka. Nedostaju mi poslovne obveze. Bilo je puno projekata na kojima sam trebao raditi, što kao televizijs­ko lice, a što kao influencer­sko lice. Žao mi je da je na kraju svega toga bilo skoro pa ništa, a s druge strane sam svjestan da je većini drugih ljudi također propalo masu toga. Nije da nešto posebno plačem nad tim. Nedostaju mi i prijatelji, druženja, bezbrižni odlasci u kino, stvari koje inače uzimamo zdravo za gotovo - objasnio je. No i dalje nas zabavlja na svojim društvenim mrežama. Smanjio je takozvane edukativno-informativ­ne storyje, ali je zato to nadomjesti­o prijenosim­a uživo. Igra se s djecom, u gostima mu je krema hrvatskog društva, a kaže kako u sljedećim tjednima ugošćuje Dinu Jelusića, Marka Grubnića i Tonija Cetinskog. Influencer­ska karijera, po svemu sudeći, nije stala, ali za brojne kolegice i kolege influencer­e Dean ima zlata vrijedan savjet.

bio u koži kolegica i kolega influencer­a koji žive samo od toga. Svima njima bih savjetovao da nađu i nešto drugo, da imaju plan B. Donedavno nisam imao ni kune od tog posla. Prije nisam bio jak, a tek nedavno sam ušao u prvu sponzorsku suradnju. Često kažem da sam influencer iz moralnih i društveno-odgovornih pobuda, a ne egzistenci­jalnih - ističe.

- Ne bih sad

Bilo kako bilo, Kotiga kao influencer raste. Društvenim mrežama aktivno se počeo baviti prošle godine, iako je oduvijek “influencer” na Twitteru, društvenoj mreži na kojoj u većini obitavaju političari i novinari, a sad mu najviše pažnje zaokuplja Tik Tok, pretežno društvena mreža tinejdžera. Nezapamćen­o slavlje, uz hitove Miroslava Ilića i ostale kafanske uspješnice, sjećaju se mnogi njegovi sljedbenic­i, dogodilo se kad je Kotiga prvo dosegnuo 50.00 sljedbenik­a, a onda u nekoliko mjeseci došao i do “magičnih” sto. Pitali smo ga kakvo će to slavlje tek biti ako ikad dosegne brojku od milijun pratitelja, ili, u njegovu slučaju, sljedbenik­a.

razmišljam. To je možda malo prevelik broj za naše prostore iako, naravno, ne ograničava­m se na naš prostor. Sad već polako iz lokalnog, ako ne i regionalno­g, prelazim u kontinenta­lnog, ako ne i globalnog influencer­a - rekao je ponosno. Nedavno se pohvalio kako su se na listi njegovih sljedbenik­a našli nogometaš Ante Rebić te atletičark­a Sandra Perković, a sad nam je priznao kako mu se nedavno javila i Žanamari Perčić, koja je, kaže, također veliki fan njegova Instagram profila, a tu su i glumci, glumice, voditelji, sportaši, sportašice… Kuju li se nove strategije za društvene mreže? Kotiga kaže kako za to još nije bilo vremena, ali da je

- O milijunu ne

već pronašao formulu kako sljedbenik­e educirati, informirat­i i zabavljati. Zbog slične formule je i završio na kanalu 24sata gdje nastavljam­o s originalno­m videoprodu­kcijom. YouTube kanal 24sata je u nešto više od godinu dana dosegnuo više od 130.000 pretplatni­ka te se nametnuo kao jedan od najjačih medijskih kanala s prepoznatl­jivom originalno­m produkcijo­m i vjernom publikom, a ista situacija je i s Facebook stranicom 24sata gdje svakog dan u prosjeku dva i pol milijuna gledatelja prati naše videosadrž­aje. Nakon originalni­h formata “24 pitanja”, “Zvijezde vrište”, “Zenzacija”, “Moja priča”, “Osvoji Lanu”, brojnih mini dokumentar­aca… nakon rekordnog emitiranja uživo od šest sati gdje smo snimali rušenje tornja zagrebačke katedrale, sad idemo korak dalje. Osim originalno­g showa “Deserti od oka” videoekipa 24sata priprema novi format “24 odgovora” gdje ljude ispitujemo sve što vas zanima, da - ljude iz vaše i naše svakodnevi­ce. Koju seksualnu pozu najviše vole, što bi napravili zadnji dan života, koji su im najveći strahovi i mogu li otfućkati himnu? Odgovaraju iskreno i otvoreno na ova pitanja. Također, najpopular­niji format “24 pitanja” već je postao regionalni hit s intervjuim­a koji imaju i po milijun pregleda, a sa svakim novim sugovornik­om, naša mreža postaje sve šira. Krećemo s “24 pitanja internatio­nal” gdje najveće zvijezde iz regije i šire u samo deset minuta odgovaraju na najsočnija pitanja o svom životu. Pretplatit­e se na YouTube kanal 24sata i uživajte u našim originalni­m serijalima.

 ??  ?? Izrađivali su i figurice bivše predsjedni­ce Kolinde Grabar Kitarović te sadašnjeg Zorana Milanovića
Izrađivali su i figurice bivše predsjedni­ce Kolinde Grabar Kitarović te sadašnjeg Zorana Milanovića
 ??  ?? Na snimanju showa ‘Deserti od oka’ nije falilo zezancije i smiješnih situacija
Na snimanju showa ‘Deserti od oka’ nije falilo zezancije i smiješnih situacija
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 1) Kotiga je veliki pustolov, a zbog korone je otkazao brojna putovanja 2) S kolegama iz ‘Potjere’, Moranom i Mladenom, druži se i privatno 3) Na Antivalent­inovu je ove godine nastupao s Letom3 4) Lovačku ekipu iz ‘Potjere’ smatra drugom obitelji, a najbolje mu, kaže, odgovara Morana Zibar 5) Veliki prijatelj i također kvizaš bio mu je pokojni Mirko Miočić 6) Dean se, kaže, divi kandidatim­a koji imaju samo 75 minuta u showu ‘Deserti od oka’ da odrade zadatak
6
1) Kotiga je veliki pustolov, a zbog korone je otkazao brojna putovanja 2) S kolegama iz ‘Potjere’, Moranom i Mladenom, druži se i privatno 3) Na Antivalent­inovu je ove godine nastupao s Letom3 4) Lovačku ekipu iz ‘Potjere’ smatra drugom obitelji, a najbolje mu, kaže, odgovara Morana Zibar 5) Veliki prijatelj i također kvizaš bio mu je pokojni Mirko Miočić 6) Dean se, kaže, divi kandidatim­a koji imaju samo 75 minuta u showu ‘Deserti od oka’ da odrade zadatak 6
 ??  ?? 1
1
 ??  ??
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 4
4
 ??  ?? 5
5
 ??  ?? 1
1) Sestrična i seka ko blizankse iz ‘Shininga’, a ja u košuljici sa zlatnim
lančićem ko mali od Soprana, napisao je pod
fotografij­u na kojoj u Motovunu s rođakinjam­a i sestrom pozira 1998. 2) Naziva se lokalnim, ako ne i regionalni­m influencer­om. Društvene mreže su mu hobi 3) S
bakom i sestrom
1 1) Sestrična i seka ko blizankse iz ‘Shininga’, a ja u košuljici sa zlatnim lančićem ko mali od Soprana, napisao je pod fotografij­u na kojoj u Motovunu s rođakinjam­a i sestrom pozira 1998. 2) Naziva se lokalnim, ako ne i regionalni­m influencer­om. Društvene mreže su mu hobi 3) S bakom i sestrom
 ??  ?? 2
3
2 3
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia