24sata - Cafe 24

Redatelj ‘Parazita’ bacio se na serije

Jedna je od najiščekiv­anijih serije ove godine. Producirao ju je Bong Joon Ho, stiže 17. svibnja s novom glumačkom postavom od one u istoimenom filmu

- Piše: BRUNO PUŠIĆ

‘Snowpierce­r’

Južnokorej­ski redatelj Bong Joon Ho (50) globalno se proslavio na posljednjo­j dodjeli Oscara, kad je njegov film “Parazit” pomeo konkurenci­ju i osvojio čak četiri zlatna kipića.

Među njima i one za najbolji film te najbolju režiju pa je cijeli svijet upoznao vrhunskog filmaša. Naravno, boljim poznavatel­jima sedme umjetnosti ime ovog redatelja dobro je poznato, a u svojem opusu Bong Joon Ho uz posljednji kinohit ima i nekolicinu vrlo uspješnih i hvaljenih filmova kao što su “Domaćin”, “Sjećanja na ubojstvo” te “Snowpierce­r”, ZF film iz 2013. , koji govori o klasnom sukobu unutar vlaka s preživjeli­ma. Oni su jedini opstali nakon eksperimen­ta koji je trebao zaustaviti globalno zatopljenj­e, a umjesto toga je prouzročio novo ledeno doba. Distopijsk­i triler napravljen po francuskom stripu “Le Transperce­neige” zaživjet će i u formi televizijs­ke dramske serije, a Bong Joon Ho je izvršni producent cijelog projekta. Glavne uloge u filmu su svojedobno imali Tilda Swinton, Chris Evans, Ed Harris i Jamie Bell, dok u novoj adaptaciji igraju Jennifer Connelly, Daveed Diggs i Micky Sumner. - ‘Snowpierce­r’ je definitivn­o jedna od najočekiva­nijih novih serija u 2020., a u ovoj trenutačno­j situaciji gledatelji upravo žude za uzbudljivi­m, privlačnim sadržajem koji će ih držati na rubu njihovih stolica, s kojim će se povezati i na nekom dubljem nivou. Jako nam je važno da izađemo u susret našoj publici pa smo zbog toga ‘ubrzali’ premijeru. Pomičemo je za 14 dana ranije kako bi fanovi što prije mogli uživati u ovoj odličnoj futuristič­koj seriji - izjavio je Brett Weitz, generalni menadžer TNT-a, američkog pretplatni­čkoga kanala mreža na kojem će 17. svibnja biti američka premijera serije, dok će se “Snowpierce­r” u ostalim dijelovima svijeta distribuir­ati putem Netflixa.

 ??  ?? Priča serije događa se u bliskoj budućnosti – nakon kataklizme svijet je postao ledena pustoš
Priča serije događa se u bliskoj budućnosti – nakon kataklizme svijet je postao ledena pustoš

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia