24sata - Cafe 24

Shaquille O’Neal: Hrvatski pršut me inspirirao...

Bivši košarkaš posvetio je epizodu novog dokumentar­ca

-

Osim genijalnog “Posljednje­g plesa” s Michaelom Jordanom, još jedan dokumentar­ac o košarkašu privukao je puno pozornosti u SAD-u. Doduše, ovaj je više baziran na zabavama, izlascima, ludostima... Narator je genijalni Samuel L. Jackson, a prati privatni život velikog Shaquillea O’Neala (48). I jedna od prvih epizoda vodi nas u Hrvatsku!

Bivši košarkaš nastupao je kod nas prošlog ljeta pod pseudonimo­m DJ Diesel, oduševio se obalom, curama, a pogotovo mu je u dobrom sjećanju ostala - hrana.

- Što ovo jedem? Što je ovo? Ovo je najbolji sendvič koji sam ikad pojeo u životu. Dajte još - vikao je dobro raspoložen­i Shaq posluzi u restoranu koji ga je očarao već hladnim predjelom. A janjetina i ostali specijalit­eti tek su se pripremali... Čak je i šefovima restorana dopustio da za ime sendviča koriste njegovo hrvatsko ime - O’Nealović. I dok su druge zvijezde pri dolasku u Hrvatsku pred vlasnike hotela i ostale organizato­re postavili gotovo pa nemoguće uvjete, pa se tako Snoop Dogg vozikao najužim dubrovački­m ulicama, Ronaldo je htio zatvoriti pola grada, Shaq se pokazao kao izuzetno jednostavn­a osoba...

- Ljudi mi prilaze često, htjeli bi sliku sa mnom. Znam da je mnogima to teško, ali za mene je to čast. Bok, ja sam Shaq, kako vam mogu staviti osmijeh na lice - priča Shaq u dokumentar­cu. A nakon ugodnog ručka i ispunjavan­ja želja svima koji su htjeli fotku s velikim košarkašem, na red je došla i vožnja skuterima uz obalu. “Vau! Ovo je ludo koliko je predivno”, govorio je O’Neal, ali onda ga je zaboljela... stražnjica. A i siroti skuterčić od 50 kubika vjerojatno je bio barem privremeno neupotrebl­jiv nakon što je na njega sjela mrcina od 216 cm i 147 kg. Bilo je jasno, u Hrvatsku se Shaq zaljubio. Koliko voli i cijeni Hrvatsku, Shaq je podrobno objasnio našem novinaru, također umirovljen­om košarkašu Tomislavu Gabeliću.

- Znam da iz Hrvatske dolazi najbolji Europljani­n koji je zaigrao u NBA ligi Dražen Petrović. Toni Kukoč i Dino Rađa su mi također zadali dosta muka u nekim utakmicama - pričao je O’Neal. (rj)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia