24sata - Cafe 24

COBENOV KRIMIĆ NA POLJSKI NAČIN

Što se dogodilo te 1994. godine u ljetnom kampu, otkrit će serija nastala prema romanu američkog pisca. Na Netflix stiže 12. lipnja, a glume poljske zvijezde

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

‘The Woods’

Harlan Coben je 58-godišnji američki pisac misteriozn­ih romana i trilera, a u djelima često raspetljav­a neriješena ili pogrešno protumačen­a ubojstva ili nesreće koje su se dogodile u prošlosti.

Njegova novela “Safe” i “The Stranger” iz 2015. godine već su adaptirane u scenarij za istoimene TV serije na Netflixu u kojima je glavnu ulogu igrao Richard Armitage. Ovaj put Netflix je posegnuo za Cobenovim romanom iz 2007. “The Woods”. U scenarij su ga adaptirali Agata Malesińska i Wojciech Miłoszewsk­i, a autor romana kaže da se ova serija razlikuje od svih koje su do danas snimljene prema njegovim djelima. - Pogledao sam seriju i jako mi se svidjelo što su i radnji i atmosferi posvetili jednaku pažnju - kaže Coben. Radnja je usredotoče­na na odnos brata i sestre, a priča se vraća u poljski ljetni kamp sredinom 90-ih. Što se doista dogodilo, otkrit će se mnogo godina kasnije. Riječ je o seriji od šest epizoda koja je već snimljena i prikazana u Poljskoj na nacionalno­j televiziji.

radnje je poljski tužitelj Paul Copeland iz Varšave. On istražuje neriješeni nestanak njegove sestre, koja je bila s još troje prijatelja u ljetnom kampu 1994.,

- U središtu

otišla u šumu i nikad se nije vratila. Dvoje njezinih prijatelja je ubijeno, a ona i još jedno dijete su nestali i gubi im se svaki trag. Paul se nada da je njegova sestra još živa, ali mračne tajne iz prošlosti njegove obitelji umalo će i njega ubiti objašnjava Harlan Coben.

isprepleću i akcija, i misterij, i kriminalis­tičko istraživan­je, a sve se odvija u bajkovitim poljskim pejzažima. U glavnim ulogama je poljska glumačka postava koju predvode velike glumačke zvijezde Wiktor Debski, Pawel Gabor, Marcin Lipski i Elzbieta Nagel. Netflix je najavio da će se “Woods” premijerno prikazati u petak, 12. lipnja.

U seriji se

 ??  ?? U središtu radnje je poljski tužitelj koji istražuje nestanak
sestre
U središtu radnje je poljski tužitelj koji istražuje nestanak sestre

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia