24sata - Cafe 24

Kad ti Elio dođe na svirku, uspio si kao pjevač i čovjek

Prvi brk Istre ima novu pjesmu, kojoj se raduje publika ali i kolege

-

Elio Pisak (67) snimio je pjesmu “Pitam se”, za koju je sam napisao glazbu i tekst. Spot se snimao u Kastvu, Opatiji i Crikvenici, a prvog brka Istre obradovale su reakcije obožavatel­ja.

U spotu se pojavljuje i Tamara Smerlado, atraktivna plavuša kojoj je Elio dodijelio glavnu ulogu i u prethodnom spotu Plamen stare ljubavi. - Pjesma je balada, grčkog je ritma, a kako dolaze zahtjevi od strane diskografa da snimimo i album, polako skupljam pjesme. Za sad ih imam tri - kaže Elio.

Kako su “Ovo je moja Istra i “Plamen stare ljubavi” izuzetno dobro prihvaćene kod publike, Elio vjeruje da će i “Pitam se” zainteresi­rati ljude. Pjevač je omiljen i izvan granica Hrvatske, U Češkoj i Slovačkoj ima vojsku obožavatel­ja te je za tamošnje tržište objavio CD s 15 svojih najvećih hitova. Isprva, ne skriva, nije mogao vjerovati da tamošnja publika zna za njega, a nakon toga je shvatio je da su i druge domaće zvijezde kao što su Tereza Kesovija i Kićo Slabinac ‘palili i žarili’ na tom području. Elio je od malih nogu sanjao da će biti na pozornici, a u karijeri je surađivao s poznatim skladatelj­ima poput Đorđa Novkovića, Zrinka Tutića i Rajka Dujmića. Vlasnik je nekoliko zlatnih ploča, a po tiražama albuma pripada među najuspješn­ije hrvatske izvođače. Otpjevao je mnogobrojn­e hitove kao što su L’armonica triestina, Con la supa Istriana, Niti vino, nit’ rakija, Ciao Amici, Daj mi, daj, Marina, Diže mi se, Dobra ti večer ljubavi, Šoldi su vajka u modi i mnoge druge. Osim publike, Piska obožavaju i kolege pa ni Dražen Turina Šajeta nije odolio da se ne pohvali time što mu je Elio došao na koncert.

- Sad sam skužio da sam uspio i kao glazbenik i kao čovjek!!! Dame i gospodo - Elio Pisak (osobno) u publici! Nastupat ću još malo radi publike, ali ja sam sve ostvario! napisao je tad Šajeta.

Nakon što je snimio novu pjesmu, Pisak opet ima vremena za boraviti u prirodi. Voli hodati okolnim šumama, brati gljive i šparoge.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia