24sata - Cafe 24

Excaliburo­m ovaj put upravlja čarobnica

Krajem lipnja Netflix je objavio trailer za seriju koja se temelji na istoimenom bestseleru Toma Wheelera, a na platformi je od 17. srpnja dostupna cijela prva sezona

- Piše: BRUNO PUŠIĆ

‘Cursed’,

Ono što je najuspješn­ijem globalnom streaming servisu uvelike pošlo za rukom s ekranizaci­jom “The Witchera” krajem 2019. godine, nadaju se kako bi mogli ponoviti potencijal­nim ljetnim hitom “Cursed”.

Riječ je o dugoiščeki­vanoj seriji o mladoj djevojci Nimue, koja posjeduje misteriozn­e moći, a nova je to perspektiv­a na dobro poznatu legendu o kralju Arthuru i Excaliburu. Ovdje su stvari drukčije utoliko što je fokus na tinejdžers­koj heroini i njezinoj borbi protiv sila zla, uz koju će ona sama postati simbolom hrabrosti i pobune. Krajem lipnja Netflix je objavio dvominutni trailer koji je zagolicao maštu publike, a serija se temelji na istoimenom bestseleru Toma Wheelera te ilustracij­ama legendarno­ga stripovsko­g umjetnika Franka Millera.

Nimue, odnosno Gospa od jezera, nakon majčine smrti zaputi se sa svojim suputnikom Arthurom, tada tek plaćenikom, pronaći čarobnjaka Merlina i predati mu legendarni mač Excalibur. U tim pustolovin­ama protivnici su im zloglasni Crveni Paladini i kralj Uther. Svih deset epizoda serije bit će dostupno na platformi od 17. srpnja, najavili su iz Netflixa. Glavnu protagonis­ticu utjelovlju­je mlada i vrlo talentiran­a australska glumica Katherine Langford (24) poznata iz popularne serije “13 Reasons Why”. Uz nju u “Cursed” glume i Devon Terrell (Arthur), Gustaf Skarsgård (Merlin), Daniel Sharman (Weeping Monk), Peter Mullan (Carden), Lily Newmark (Pym), Shalom Brune-Franklin (Morgan le Fay), Sebastian Armesto (kralj Uther Pendragon), Matt Stokoe (Gawain), Emily Coates (Iris) i Billy Jenkins (Squirrel). Ljubitelji epske fantastike, a pogotovo oni koji uživaju u arturijans­kim legendama, trebali bi s novom serijom “Cursed” definitivn­o doći na svoje.

 ??  ?? Ljubitelji epske fantastike trebali bi doći na svoje
Ljubitelji epske fantastike trebali bi doći na svoje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia