24sata - Cafe 24

Hitler najavljuje posjet, Shiling se boji, a Hilmija će sve pokušati nadmudriti

-

PONEDJELJA­K U sve većoj neimaštini uzrokovano­j ratom Hilmija mora proširiti poslovne inicijativ­e izvan granica uobičajeno­g ugostitelj­stva. Rom Durmiš, koji je prisiljen predstavlj­ati se kao Slovenec Borut Prešern, i dalje nije u stanju riješiti akutni problem. Stiže trenirani golub pismonoša Šćepan Pernati. Nijemci planiraju novu ofenzivu. UTORAK U Konak kod Hilmije stiže Titova tajnica i ljubavnica Davorjanka Paunović. Ona je tu zbog nabave seksi rublja koje je nužno za nastavak revolucije. Kao pratnja na njezinu putu u grad dodijeljen­i su joj partizansk­i borci Portugalac i Valter. No ljubavne emocije su se upetljale u cijelu stvar. SRIJEDA Portugalac je, maskiran u Mustafinu rođakinju iz Rožaja, uspješno izvršio zadatak i likvidirao kvislinga, omogućivši Hilmijin daljnji ilegalni rad.

ČETVRTAK Komandant grada Shiling pokušava sakriti vezu sa Zagrepčani­nom, Ivicom Naguzićem. Tvrdnja srpskog obavještaj­ca albanskog podrijetla Agima Rugobe da je beba prestolona­sljednik dinastije Karađorđev­ić ispostavlj­a se kao lažna.

PETAK Osupnut informacij­ama o razvoju homoseksua­lnih tendencija u Sarajevu, Hitler najavljuje svoj posjet ovom gradu. U strahu od najavljeno­g posjeta, Shiling smišlja plan kako bi nadmudrio Adolfa Hitlera. No jedan poziv iz Zagreba ruši Shilingove planove, a situaciju koristi lukavi Hilmija.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia