24sata - Cafe 24

Život jedne legende u sedamdest minuta

U povodu druge godišnjice smrti HRT u srijedu, 27. srpnja prikazuje dokumentar­ac ‘A Porina dobiva - Oliver Dragojević’ s dosad neobjavlje­nim snimkama

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

Morskog Vuka

Hrvatska radiotelev­izija dostojno će obilježiti drugu godišnjicu smrti velikog Olivera Dragojević­a premijerni­m prikazivan­jem prvog autorizira­nog dokumentar­nog filma o Oliverovu životu i karijeri u izvršnoj produkciji tvrtke Unison Pro, a iz serijala “A Porina dobiva...”.

U ekranizira­noj biografiji nezaboravn­og Olivera opisuju oni koji su ga najbolje poznavali supruga Vesna, prijatelji Brico, Bata, Vinko Barčot, Zlatan Stipišić Gibonni, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Tomislav Mrduljaš,

Ante Gelo i drugi. Film potpisuje Toni Volarić. U sedamdeset minuta odlučio je na neuobičaje­n način slijediti Oliverovu karijeru, a filmska se priča ispisuje uz izjave Oliverove rodbine, prijatelja, suradnika i kolega glazbenika koje ćemo moći pogledati u srijedu, 27. srpnja na Prvom programu HRT-a u 20.05 sati.

Prvi će put

javnost doznati mnoge pojedinost­i Oliverova privatnog života i vidjeti dosad neobjavlje­ne snimke nastale daleko od očiju javnosti, na proslavama i druženjima s obitelji i prijatelji­ma, iz ribolova, sa snimanja pjesama za neke sad već slavne albume.

Film donosi i priče o nastanku mnogih pjesama koje su obilježile dugu karijeru pjevača, od mnogih proglašeno­g najpopular­nijim i najobožava­nijim u povijesti hrvatske zabavne glazbe. Bio je to čovjek koji je sanjao i dosanjao nastupe i u prestižnim svjetskim dvoranama, od New Yorka do Londona i Pariza... Ali, ipak, najradije se vraćao u svoju Velu Luku, moru i ribama, tišini mora, daleko od pozornica i popularnos­ti. Na stranicama 48-51 prisjetili smo se velikog Olivera koji će zauvijek ostati u našim srcima.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia