24sata - Cafe 24

Dobri stari Muppeti u osvježenom ruhu

- Piše: BRUNO PUŠIĆ

Legendarna britanska TV serija američkog lutkara Jima Hensona, predvođena brbljavim žapcem Kermitom i ostalim osebujnim Muppetima, vraća se na ekrane.

Tamo gdje je sve i počelo davne 1976. Originalni “The Muppet Show” emitirao se pet sezona i imao 120 epizoda, no u popularnoj kulturi značaj ovog humoristič­nog showa nikad nije iščeznuo. Naprotiv, kroz desetljeća je imao razne manje ili više uspješne reinkarnac­ije, no većina fanova lutaka složit će se u jednom. Njihovo prirodno okruženje je format TV serije, a ne filmova. Disney je toga svjestan pa 31. srpnja na streaming servis Disney+ vraća Muppete. Ni korona ih nije spriječila, u traileru se omiljeni likovi međusobno čuju putem videopoziv­a uoči premijere. Stiže šest 30-minutnih epizoda, a Disney će ih objavljiva­ti jednu svakog tjedna. Redatelj novih “Muppeta”, distribuir­anih pod nasloNow”, vom “Muppets je Kirk Thatcher, a popularna franšiza nastavlja dobro poznatu komediju improvizac­ije, parodiranj­a i apsurdnih situacija. U novom ruhu pojavit će se Kermit, Uncle Deadly, Fozzie Bear, Miss Piggy i ostali, ali i celebrity lica - Linda Cardellini, Aubrey Plaza, Seth Rogen, RuPaul, Danny Trejo, Taye Diggs, Roy Choi i Giuseppe Losavio. Danas su ove lutke neraskidiv­i dio TV povijesti, a Disney sigurno i s novim Muppeti- ma puca visoko, no nije

uvijek bilo tako. Iako su 70ih osvojili svijet, učinili su to u Velikoj Britaniji. TV kuća NBC, kojoj su tvorac Henson i njegova ekipa došli s idejom nije bila osobito zainteresi­rana, što se smatra jednim od najvećih propusta u povijesti industrije. Pravda je za žapca i njegovu britku družinu ipak stigla okolnim putem, a nove epizode, koje izlaze za tjedan dana na streaming servisu, ponovno se željno iščekuju kod fanova ovoga lutkarsko-humoristič­nog showa.

 ??  ??
 ??  ?? ‘MUPPETS NOW’ Premijera novih ‘Muppeta’ je 31. srpnja
na kanalu Disney+
‘MUPPETS NOW’ Premijera novih ‘Muppeta’ je 31. srpnja na kanalu Disney+
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia