24sata - Cafe 24

‘Obitelj mi je sidro, bez nje bi sve bilo teže...’

-

Pokazuje li ijedan od trojice sinova želju da krene vašim ili suprugovim stopama?

Idu već četiri godine u moje Četiri sobe na dramsku, predaje im Sanja Milardović i jako to vole. Trenutačno im je prioritet sport. Mak se bavi gimnastiko­m i latinoamer­ičkim plesovima, a Fran tenisom i judom. Tin je još premali, ide u sportski vrtić gdje radi sve po malo. Vole doći u Četiri sobe jer je veselo, gledaju i plesove, pomažu oko rođendansk­ih slavlja, svake godine rade predstavu, ali sve je to više igra. Naglasak je na mašti i kreativnos­ti, a ne na tome da se djeci daju upute što je dobra gluma, a što nije. Vrlo smo nježni i oprezni, pa i oni uživaju.

Nakon rođenja blizanaca zbog problema sa štitnjačom liječnici su vam rekli kako su male šanse da ćete ponovno zatrudnjet­i, no čudo se dogodilo. Vjerujete li u čuda ili je to bila samo pogrešna procjena?

Kad su mi dijagnosti­cirali Hashimoto, nisam htjela odmah uzimati terapiju. Upozorili su me da je, ako namjeravam ostati trudna, bez terapije otežano začeće i postoji rizik od pobačaja. Uglavnom, čim sam ostala trudna uzela sam terapiju. Nije, dakle, veliko čudo.

Vjerujete li u čuda, u sudbinu ili ste realni, prizemljen­i?

Vjerujem da su čuda moguća ako stvoriš uvjete za njih. Mislim da prvo trebaš napraviti sve što je u tvojoj moći, a onda se prepustiti. I vjerojatno će se dogoditi ono najbolje za tebe. Čovjek mora imati želje i htijenja ali pritom ne smije biti opsesivan. Ako želiš pretrčati deset kilometara, nećeš ustati i odmah to napraviti, neki proces se treba proći. Čemu učite sinove? Što vam je najvažnije usaditi im?

Da moraju imati osjećaj za plan, da se nešto mora odraditi. Ako se riješiš odmah obveze, ostaje puno više vremena za slobodu. I da ne može ta sloboda biti na prvome mjestu, pa u ponoć govoriti ‘Nisam ovo ili ono napravio’. Stalo mi je da, kad dođu iz škole, ručaju, pa napišu zadaće. I onda im ostaje vremena za sve. S tim se još natežemo. Stalo mi je da budu zdravi i veseli.

Ljeto provodite na Pelješcu. Je li more, sunce, mir... pravi način da napunite baterije i spremite se za novu sezonu?

Je. Priroda mi je lijek za sve, resetiranj­e. Imamo velikog psa, mješanku, i u šumi smo svaki dan s klincima i s njom. I sad smo u kampu, bit ćemo tu cijeli kolovoz. Ovisna sam o prirodi, pa i odmor volim tako provoditi.

Na satove surfanja idete vi ili djeca?

Svi. Imamo dvije opreme pa se mijenjamo. Djeca imaju zajedničku opremu, a muž i ja imamo školsku dasku. Idemo na smjene. Prvo jedno dijete i ja, pa onda suprug s drugim.

Što nakon ljeta? Što vas čeka u novoj sezoni?

U HNK sam u podjeli ‘Genijalne prijatelji­ce’ u režiji Paola Magellija i s Tarikom Filipoviće­m spremam projekt u režiji Arije Rizvić. Plus upisi u moje Četiri sobe za likovne, dramske radionice, breakdance, hiphop, programe joge...

 ??  ?? 4
4
 ??  ??
 ??  ?? 1
1
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia