24sata - Cafe 24

Stiže napeta borba za preživljav­anje u SAD-u

Serija bavi se rasizmom u Americi 1950-ih godina, a ispreplete­na je borbom za goli život glavnih protagonis­ta i pojavom zastrašuju­ćeg čudovišta

- Piše: BRUNO PUŠIĆ

‘Lovecraft Country’

Novi HBO-ov dugoočekiv­ani ljetni adut “Lovecraft Country” stiže na streaming platformu 16. kolovoza, a riječ je o ambiciozno­j seriji iza koje stoje provjerena TV imena.

Dramska horor-serija izvršnih producenat­a Jordana Peelea i J.J. Abramsa nastala je po istoimenom romanu Matta Ruffa, a spaja povijesnu fikciju sa žanrovskim odlikama horora. Trailer je odmah zaintrigir­ao fanove, koji imaju još veća očekivanja nakon što su “zavirili” u finalni proizvod. Radnja ove serije smještena je u sredinu 20. stoljeća, a prati Atticusa Freemana (Jonathan Majors) koji se udružuje s prijatelji­com Laetitijom (Jurnee Smollett-Bell) i ujakom Georgeom (Courtney B. Vance) na putovanju kroz Ameriku kako bi pronašao nestalog oca (Michael Kenneth Williams). Avantura je ispreplete­na borbom za goli život i rasizmom s kojim se glavni protagonis­ti susreću. Ono što je najavni video tek djelomično na samom kraju otkrio i zagolicao time maštu je pojava zastrašuju­ćeg čudovišta Cthulhua. Yann Demange je redatelj i izvršni producent prve epizode, Misha Green napisala je svih deset epizoda, a dio epizoda režirao je i Daniel Sackheim. J.J. Abrams i Peele najavili su kako će donirati svu zaradu od serije kako bi se borili protiv kontroverz­nog zakona o zabrani pobačaja “Heartbeat”. Zanimljivo, roman “Lovecraft Country” je prvi put objavljen 2016., no nastao je kao ideja mnogo ranije. Matt Ruff ga je zamislio i svojedobno predložio kao TV seriju o afroamerič­koj obitelj, koja je 50-ih godina prošlog stoljeća posjedoval­a putničku agenciju u Americi, no tada mu to nije prošlo. Do serije je ipak došlo okolnim putem. “Lovecraft Country” na HBO Max stiže 16. kolovoza, dok ćemo u Hrvatskoj seriju premijerno moći gledati na servisu HBO GO već 17. kolovoza.

 ??  ?? Nastala je po istoimenom popularnom hit romanu autora Matta Ruffa
Nastala je po istoimenom popularnom hit romanu autora Matta Ruffa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia