24sata - Cafe 24

VANJE ŽELJKE FATTORINI NA RADIJU NA I NAGOVOR DA ODE NA AUDICIJU

-

...strateški razmješten­a neutralna publika super je reagirala i, čini mi se, sjajno se zabavljala na snimanjima. Tako da je ozračje baš kako treba - natjecatel­jsko s velikom dozom uživanja.

Kakvi ste sat, dva prije početka nove sezone? Očekujete li prvu epizodu s nestrpljen­jem?

Ne znam ima li razlike između prve i bilo koje druge - uvijek je prisutno uzbuđenje i radost zbog posla. Nisam tremaš i ne vjerujem da čovjek mora biti oduzet od straha da bi bilo jasno koliko mu je stalo do toga što radi. Ali doza pozitivne napetosti je uvijek

prisutna.

Gledate li inače emisije koje vodite?

Brojite

li si pogreške?

Ne trebam gledati da bih uvidjela promašaje, uglavnom svake pogreške budem svjesna čim je počinjena. Preko nekih brzo prijeđem, dok me druge opterećuju izvjesno vrijeme.

Što pamtite iz prošlih sezona? Koju zgodu? Koju situaciju?

Uh, ja sam potpuno pogrešna osoba za ovakva pitanja jer sam, nažalost, sklona zaboravlja­nju. Ponekad se pokušam natjerati da se prisjetim mentora i natjecatel­ja iz svake pojedine sezone, ali moram kapitulira­ti i priznati da se dobar dio toga tijekom godina izmiješao. Pamtim ipak neke smiješne i neuspjele izvedbe, baš kao i one vrhunske. A kako loše neću imenovati iz pristojnos­ti, prešutjet ću eto i one koji su ostali predmetom trajnog divljenja.

Tko je od vaših doma najstrastv­eniji gledatelj? Tko uvijek ima što reći, pohvaliti, prigovorit­i?

Kako je televizija u našoj obitelji u smislu posla oduvijek prisutna, podrazumij­eva se i da se moj rad redovito analizira. Ishod zna biti pozitivan, ali kako svi drže do objektivno­sti, naučila sam i kritiku otrpjeti. Pa čak i prihvatiti.

Kad se kamere ugase, kad dođete kući, što volite raditi, kako se opustiti?

Nakon snimanja, osobito emisija uživo, adrenalin je još neko vrijeme itekako prisutan u cirkulacij­i, tako da spavanje dobrih sat, dva ne dolazi u obzir. Pa prošetam psa, skinem šminku,operem suđe, riješim par sudokua. I onda se bacim u horizontal­u.

Puno radite, pretpostav­ljam da nekad osjetite i zamor, pucanje. Kako se izvlačite iz toga?

Ne događa se to baš često.

Mislim da je poanta u tome da doista volim to čime se bavim i da me moji poslovi i dalje čine sretnom. Da s grčem odlazim pred mikrofon ili kameru, situacija bi sigurno bila drukčija - tada bi zamor bio psihički, a ne samo fizički, a s time je sigurno teže izaći na kraj. Ovako me malo odmora, šetnja prirodom, izlet ili putovanje uglavnom uspješno resetiraju.

Imate dobar staž i na radiju, koju situaciju pamtite, čije javljanje? Što vam i danas izmami osmijeh?

S radošću pamtim gostovanje Željke Fattorini u emisiji ‘Obje polovice’ na Radio Velikoj Gorici tijekom kojeg me uspjela nagovoriti da odem na televizijs­ku audiciju, iako mi ni na kraj pameti nije bilo da to želim. A kamoli da ću i 25 godina kasnije uživati pred kamerama.

 ??  ?? Kao bebu Barbaru su rado fotografir­ali, a ona je obožavala s djedom puhati u svjećice. Kasnije kao dio novinarsko-estradne ekipe
Kao bebu Barbaru su rado fotografir­ali, a ona je obožavala s djedom puhati u svjećice. Kasnije kao dio novinarsko-estradne ekipe

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia