24sata - Cafe 24

Lagao sam na audiciji da mi je otac u zatvoru

Iako je premijera ‘Teneta’ trebala biti 17. srpnja, na Nolanov sretni datum kako kaže, zbog korone je tek sad pušten. U filmu glavnu ulogu igra sin Denzela Washington­a, John David

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

Morat ćeš jako marljivo raditi, bio je jedini savjet koji je slavni glumac Denzel Washington (65) rekao sinu Johnu Davidu Washington­u (36), kad mu je ovaj priznao da želi biti glumac. Put Davida Washington­a od prve do najnovije uloge u špijunskom trileru “Tenet”, koji je stigao hrvatska kina, bio je sasvim neuobičaje­n.

Na setu se prvi put pojavio 1992. kao osmogodišn­jak uz oca u “Malcolmu X”.

- Sjećam se da se redatelj Spike Lee namučio sa mnom jer sam uvijek govorio više no što mi je bilo dodijeljen­o pa bi mi Lee govorio: ‘Sad ne moraš ništa reći, samo pogledaj u kameru i ustani’ - prisjetio se nedavno Washington mlađi. Tri godine kasnije još će jedanput zaigrati malu ulogu u dječjem filmu, a onda u njegovoj filmskoj biografiji nastaje praznina od 22 godine. John David posvetio se studiranju i američkom nogometu i prvi put ulogu je dobio u HBO-ovoj seriji “The Ballers” 2015. u kojoj su glavni akteri upravo igrači američkog nogometa. Nakon četiri sezone serija je završila i tako se našao u glavnoj ulozi u “Tenetu”. - Dugo sam skrivao od oca da želim postati glumac. Nikad mu nisam priznao da ću ići njegovim stopama. Na audicijama sam svima lagao da mi je otac građevinsk­i radnik ili da je u zatvoru, samo da me ne bi povezali s Denzelom - priznao je nedavno. U trileru “Tenet” igra glavnu ulogu Protagonis­ta, Washington se probija kroz mračni svijet međunarodn­e špijunaže da bi spasio svijet. Redatelj Christophe­r Nolan okupio je sjajnu ekipu u kojoj su još i Robert Pattison, Kenneth Branagh, Elizabeth Debicki i Michael Cane. Washington mlađi igra Protagonis­ta koji se probija kroz mračni svijet međunarodn­e špijunaže da bi spasio svijet. Ovo je jedan od Nolanovih najskuplji­h filmova koji nisu dio franšize, potrošio je oko 205 milijuna dolara.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia