24sata - Cafe 24

GODINU DANA UHODIO JE JELENU ROZGU

- Piše: IVANA PRGOMET

Nakon što ju je prije devet godina uhodio poštar, pjevačici je nova uhoda dolazila pred vrata stana u Splitu. Hrvat koji radi u Njemačko slao joj je poruke da s njom želi imati intimne odnose

Znam što ćete pitati, oprostite, nemam vremena, rekla nam je Marija Rozga, majka Jelene Rozge (43).

Ovo ljeto muškarac je uhodio Jelenu na njezinoj kućnoj adresi, točnije u kolovozu. Pojavio joj se na kućnim vratima, zvonio joj više puta te se fotografir­ao ispred ulaza u njezinu zgradu, pokraj portafona da se vidi njezino prezime te joj slao fotografij­e, objavila je Slobodna Dalmacija. Riječ je o 53-godišnjem državljani­nu Hrvatske koji živi u Njemačkoj. Protiv njega je Općinsko državno odvjetništ­vo u Splitu podiglo optužnicu i zatražilo od suda da prihvati njihov kazneni nalog. Za njega se traži šest mjeseci zatvora, s rokom kušnje od dvije godine, jer se nametljivo ponašao prema pjevačici. Ako Općinski sud prihvati kazneni nalog ODO-a i ako se okrivljeni ne bude žalio na njega, tada će postati pravomoćna predložena uvjetna kazna. Ako, pak, on bude prigovarao na kazneni nalog, tada će se ići u suđenje te u tom slučaju ODO traži da ga sud kazni s osam mjeseci zatvora, uz rok kušnje od tri godine. Pohotni gastarbajt­er Jeleni je od 13. kolovoza 2019. do početka ove godine, dakle, nešto više od godinu dana, preko svog e-maila i raznih profila s društvene mreže Instagram slao neprimjere­ne poruke na njezinu mail adresu i na Instagram profil. U porukama je inzistirao da se moraju družiti, a slao joj je i poruke u kojima je insinuirao da su u ljubavnoj vezi te je otvoreno govorio da s njom želi imati intimne odnose. Nakon što je dobila njegove poruke, pjevačica je odbila svaku komunikaci­ju s njim. No on se nije dao smesti. Slao joj je svoje fotografij­e i fotografij­e sebe kako vozi svoj Audi te joj nudio da ide u splitske trgovine u kojima joj je ostavio poklone kupljene specijalno za nju. Krajem kolovoza ove godine vidio je da je na Instagramu objavila fotografij­u s Peristila s društvom, najavio joj u porukama da će doći, što je i napravio te joj se obratio. Užasnuta pjevačica odbila je s njim komunicira­ti i tražila je da je ostavi na miru i prestane uznemirava­ti.

Zatim ga je prijavila policiji. Pohotni gastarbajt­er na ispitivanj­u je sve priznao, kao i da se pjevačici prvi put obratio 2017. preko Facebooka. Potvrdio je sve navode iz kaznene prijave te je rekao da sad zna i vidi da pjevačica s njim ne želi kontakt. Rekao je i da je očito imao pogrešan dojam te je spreman ovako se ponašati.

- Bilo me strah čak i po danu.

Morala sam izaći kako bih prošetala psa, nije mi bilo svejedno. Samo sam se okretala oko sebe. Pa tko voli živjeti u strahu, trčati prema liftu i slično? Grozan osjećaj - rekla je prije nekoliko mjeseci uplašena pjevačica za RTL-ovu emisiju “Exkluziv“nakon što je otkrila da joj je muškarac dolazio pred zgradu. Jelena je prije devet godina doživjela jednaku situaciju. Tad ju je opsjedao splitski poštar, zbog čega je potražila i pomoć policije. Dolazio joj je pred vrata splitskog stana, zvonio na portafon govoreći joj da je voli i da je samo njegova, zbog čega sva u strahu nije izlazila iz zgrade. Slobodna Dalmacija tad je doznala kako se radi o muškarcu koji je u tom trenutku imao 50 godina. Upoznali su se na “Noći Imoćana” u Dugopolju, gdje je posjećival­a blisku prijatelji­cu, nesvjesna da će time početi njezina noćna mora. Prvo joj se pokušavao približiti kompliment­ima, a kada mu to nije uspjelo, počeo je dolaziti na vrata ili sjediti u automobilu ispred njezina stana. Iako u početku nije reagirala, kako muškarac nije prestajao, Rozga je, u strahu za život, sve prijavila policiji. Premda je policija privela poštara, nakon što je ispitan, pušten je vrativši se na svoje radno mjesto, prije čega je neko vrijeme proveo na odjelu psihijatri­je. Susjedi ne znaju ništa o agoniji pjevačice i šokirani su time, dok ona nije bila raspoložen­a za davanje izjava.

 ??  ?? SAMO SAM SE OKRETALA OKO SEBE. GROZAN OSJEĆAJ...
Rozga je ovoga ljeta priznala da živi u strahu
SAMO SAM SE OKRETALA OKO SEBE. GROZAN OSJEĆAJ... Rozga je ovoga ljeta priznala da živi u strahu
 ??  ?? Prije devet godina uhodio ju je poštar koji joj je govorio
da je voli i da je samo njegova, zbog čega se Rozga
bojala izaći iz stana
Prije devet godina uhodio ju je poštar koji joj je govorio da je voli i da je samo njegova, zbog čega se Rozga bojala izaći iz stana

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia