24sata - Cafe 24

Priča o ljubavi očarava više od 180 godina

Zavirite u strastveni svijet na premijeri 23. listopada u zagrebačko­m HNK. Iz kazališta kažu da će to biti drukčija opera od drugih

-

zanosne opere ‘Carmen’

Iako je opera na praizvedbi 3. ožujka 1875. u Parizu doživjela fijasko, daljnji put Bizetove “Carmen”, za koju su libreto napisali H. Meilhac i L. Halévy, bio je vrtoglav uspon djela do svjetske slave, da bi je danas gotovo svi smatrali vrhuncem opernog stvaralašt­va.

- Zavođenje, patnja, ljubav, prkos, sloboda... samo su neki od elemenata koji tvore tu zanosnu operu neugasle ljepote - ističu iz zagrebačko­g HNK.

Probe su ovih dana bile u punom jeku za premijeru opere “Carmen” danas, 23. listopada. Publika je djelić čarolije mogla pogledati i poslušati u kazalištu u nedjelju, 18. listopada u sklopu tradiciona­lnog programa Ususret premijeri. U strastveni svijet zanosne opere “Carmen” uvest će vas u alternacij­ama Dubravka Šeparović Mušović, Sofia Ameli Gojić, Jelena Kordić i Ivana Srbljan. Don Jose je Mikhail Sheshaberi­dze, Escamillo Siniša Hapač/ Davor Radić, a ansambl još čine Lana Kos, Valentina Fijačko Kobić, Darija

Auguštan, Siniša Štork, Marta Schwaiger, Ana Zebić Kostel, Josipa Gvozdanić, Tena Lončarević, Ivan Šimatović i drugi. - Bit će drukčija od drugih - kažu iz HNK. To djelo o ljubavnom trokutu Ciganke Carmen, vojnika Don Joséa i toreadora Escamilla očarava publiku više od 180 godina. Priča o ljubavi i slobodi prepuna je blistavih arija i dramatični­h prizora, a nastala je prema pripovijet­ki Prospera Mériméea o fatalnoj ljubavi i smrti na jugu Španjolske. (jb)

 ??  ?? Ovaj ljubavni trokut na praizvedbi u Parizu 1875. doživio je fijasko
Ovaj ljubavni trokut na praizvedbi u Parizu 1875. doživio je fijasko
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia