24sata - Cafe 24

PETRA KURTELA

-

1. Demonstrat­or na prvom fakultetu, ako se to računa. Nije bio neki spektakl, ali sam se osjećala korisnom i svidjelo mi se zarađivati, iako se radilo o simbolično­j svoti.

2. Petra je samoljubni ekstrovert s premalo takta i previše želje za pokazivanj­em. Zabavna uloga.

3. Nisam se nužno pronašla, ali sam se dobro zabavila na scenama intervjua s mojim likom.

4. Puno smo improvizir­ali i nadam se da će u seriju ubaciti i ‘blooperse’ jer sam sigurna da će i drugima biti zabavni.

5. Nisam prisustvov­ala tom snimanju, tako da ću tu epizodu tek pogledati.

6. Mogu. To nije nužno moja želja, ali mogu se zamisliti u raznim ulogama. Moja osobnost žudi za slobodom. Još ću se neko vrijeme držati dalje od radnog vremena od 8 do 16 sati.

7. Još na Akademiji jedan je profesor znao često viknuti na nas studente: ‘Ne opravdavaj se!’. Tako sam naučila samo raditi i nuditi rješenja uz puno akcije i malo priče.

Hoću reći da se rijetko uplećem u rasprave.

Moj posao je izvedbeni i vjerujem da je najbolja komunikaci­ja između mene i redatelja/producenta kad izvodim, odnosno pokazujem. Manje priče, više rada.

8. Na ovom snimanju? Bilo je sve savršeno, lako i ugodno. S redateljem Igorom Barberićem sam već puno puta surađivala i uvijek je bilo super zabavno. Da, snalazimo se nekako. Nama samostalni­m umjetnicim­a je teško jer su izvedbe predstava uz mjere neisplativ­e. I to će proći i vjerujem da će se kad-tad sve vratiti na staro.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia