24sata - Cafe 24

Azijka će spasiti SAD od kriminala

Serija suvremena je verzija priče o američkoj Kineskinji koja odlazi u šaolinski samostan učiti borilačku vještinu i vraća se u San Francisco riješiti rastući kriminal

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

‘Kung Fu’

Mislim da je prikazivan­je ove serije došlo baš u pravi trenutak, kaže Olivia Liang, jedna od glavnih protagonis­tica nove TV serije “Kung Fu” koja će se od 7. travnja prikazivat­i na platformi CW.

Riječ je o suvremenoj verziji istoimene serije iz 70-ih, a Liang kaže:

- Ova serija pomoći će onima koji nas ne susreću u svakodnevn­om životu. Oni bi nas, nakon što odgledaju ‘Kung Fu’, trebali doživjeti kao i sva druga ljudska bića. Nadam se da ćemo im proširiti svjetonazo­re, osobito u svjetlu događaja u Atlanti.

Glumac Tzi Ma, koji u seriji glumi njezina oca, pojasnio je:

- Ono što se dogodilo u Atlanti sredinom ožujka, kad je ubijeno šest žena azijskog podrijetla, slama mi srce. Ova serija trebala bi pridonijet­i uključivos­ti Azijaca u američko društvo i pokazati da smo i mi poput ostalih ljudi. Olivia Liang glumi mladu djevojku Nicky Shen, američku Kineskinju koja napušta fakultet da bi otišla u izolirani šaolinski samostan u Kini. Tu razvije strast prema borilačkoj vještini kung fu i zainteresi­ra se za umjetnost. Nakon tragičnog događaja u samostanu, koji rezultira ubojstvom njezine mentorice PeiLing, Nicky se vraća kući u San Francisco, u kojem caruje kriminal.

Budući da se u samostanu zavjetoval­a da će štititi zajednicu u kojoj živi, kreće u potragu za krivcem, ali istodobno i sama postaje glavnom metom okrutnog ubojice. Kako kaže Liang, već na audiciji za seriju osjetila je pozitivnu atmosferu. - Bilo nas je puno, svi smo bili azijskog podrijetla, ali prvi put među kandidatim­a nije bilo rivalstva. Nismo u drugima gledali mrsku konkurenci­ju. Čim bi netko izašao iz sobe za audiciju, svi smo se zagrlili i radovali što je još jedan od nas ušao u filmsku ekipu, bez obzira na to koju ulogu je dobio - rekla je glavna glumica nedavno u intervjuu.

 ??  ?? U svjetlu događaja u Atlanti, nadam se da će serija pokazati da smo poput ostalih ljudi, rekao je glumac Tzi Ma
U svjetlu događaja u Atlanti, nadam se da će serija pokazati da smo poput ostalih ljudi, rekao je glumac Tzi Ma

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia